stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De kampioenen van Albion 1 Het pact van Stonehenge
2 De verdoemden


De kampioenen van Albion krijgen een uiterst vertrouwelijke opdracht die van het hoogste belang is voor Engeland. Ze moeten een kist ophalen in Frankrijk en er veilig mee terugkeren. Lukt het hen niet, dan zou Jan Zonder Land, die aast op de troon, wel eens de macht kunnen grijpen. Iets wat de overleden koning Richard Leeuwenhart tegen elke prijs wou vermijden.
Robyn van Huntingdon, de geadopteerde dochter van hertogin Rosamund, reist zonder medeweten van haar moeder mee op de aartsgevaarlijke missie. Of ze een extra last of waardevolle aanvulling is op de groep, moet nog blijken...

In deel 2 kiest Robyn er opnieuw voor om de kampioenen te vergezellen. Deze maal steunt de groep El Cid, die de boodschap kreeg dat zijn land Spanje in groot gevaar verkeert. Zijn terugkeer is, door bepaalde gebeurtenissen in het verleden, echter niet evident...

Het uitgangspunt van deze reeks wordt gevormd door een middeleeuwse setting met namen van bekende historische personages zoals Ivanhoe, Robin Hood en Richard Leeuwenhart. Het verhaal is verder volledig fictief. Bovendien zijn de personages allemaal als dieren afgebeeld, waardoor het geheel een minder serieus karakter krijgt.
De verhalen zijn eerder eenvoudig van opzet en bevatten weinig diepgang. Daardoor zijn ze gemakkelijk te lezen en ervaar je de albums als luchtig. Jeugdige lezers zullen deze verhalen erg kunnen smaken en komen op een speelse en aantrekkelijke manier in contact met deze periode. Ikzelf vind de albums amusante tussendoortjes, maar niet meer dan dat.

Zowel het eerst als het tweede deel zijn perfect afzonderlijk van elkaar te lezen en bevatten elk een afgerond verhaal. Enkel de rode draad speelt (voorlopig?) een kleine rol waarvoor chronologisch lezen van de albums aan te raden is als je echt alles wilt mee hebben.

De tekeningen zijn ruim voldoende uitgewerkt en weten de passende sfeer te vatten waardoor je een prettige leeservaring krijgt voorgeschoteld.

Besluit: deze reeks is zonder meer de moeite waard voor een jeugdiger publiek!

Iyo74

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.