stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Was ik maar thuis gebleven 1 Was ik maar thuis gebleven


Als je een boek in handen krijgt waar de naam Peter van Straaten op staat, dan weet je al dat het niet bestemd is voor zuurpruimen. Ook in deze bundeling van cartoons over 'op vakantie gaan' is het weer raak. Hij weet als geen ander de kleine kantjes van de mens op te zoeken, die in het spotlicht te zetten en ze op een humoristische manier in vraag te stellen. Doordat sommige situaties zo herkenbaar zijn, doet het je , naast lachen met de medemens, ook jezelf al eens in vraag stellen.. bijgevolg is dit niet geschikt voor de chagrijnigen onder ons want die overleven deze confrontatie niet.

We krijgen hier per pagina telkens 1 beeld, 1 situatie. Er is niet meer nodig dan dat éne beeld, begeleidt door één zinnetje om de clou te laten afgaan. Hij slaagt er in om alles te beperken tot de essentie om de boodschap te brengen, maar daar dan wel de ruimte en de details voor te voorzien die er nodig voor zijn. Niet dat ze tot in de puntjes zijn afgewerkt, integendeel het lijnenwerk is net iets te grof daarvoor, maar de kern van het geheel is zijn vaststelling van een opmerkelijke, grappige situatie en tekening en tekst moeten dat brengen... niet meer, maar ook niet minder. Het werkt.

In het kort: vakantie zoals je het zelf nooit bekijkt (maar dat zo af en toe wel eens zou moeten doen)Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.