stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Voetbalgek! 14 Deel 14


Regelmatig verschijnen er van gagreeksen nieuwe albums. Men kan zich afvragen waar auteurs de nodige inspiratie blijven halen, want alles is al wel eens verteld. Er wordt dan wel eens gefocust op bepaalde beroepen. Bercovici, met zijn Vrouwen in het wit, om maar iets te zeggen. Of bepaalde situaties: de wereld van de puberende jeugd zoals bij Suus en Sas. Het levert leuke staaltjes van observationele humor op.

Een andere aanpak is om een reeks te laten afspelen in een bepaald wereldje zoals het voetbal. De "belangrijkste bijzaak ter wereld" levert veel herkenbaars op. Niet enkel als echte sterren worden opgevoerd, zoals Charel Cambré dat doet, maar ook met puur fictieve personages in een amateursetting.

Tegen die achtergrond speelt de reeks Voetbalgek! zich af.

In het nieuwste album verlaat zoon Michel de club van vader Marcel om ook voorzitter te worden van een andere club. Deze situatie zet de deur open om enkele gags rond het vader-zoon gegeven te bouwen. Willen ze immers niet allebei de grootste hebben? Ook de verbindende moederfiguur wordt niet vergeten.

Michel wil een moderne voorzitter zijn, doet mee aan reality-TV, zorgt voor andere inkomsten en gebruikt nieuwe motiveringstechnieken.

Het ontbreekt niet aan relativerende gags die de belangrijkheid van de bijzaak zeer in vraag stellen.

Grafisch verzorgde tekenen zijn helemaal in lijn met wat je voor een gagreeks mag verwachten. De humor blijft aanwezig doorheen het album.

Kortom, een ontspannend half uurtje, geschikt voor de meeste leeftijden.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.