stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

BFF's 4 Wat 'n plaatje!


Vrouwen… welke man zal ze ooit (helemaal) begrijpen? Misschien dat inzicht in de wereld van jonge meiden enig soelaas brengt. Bff’s lezen dus maar. Benieuwd of dat me wat wijzer zal maken.

Jessica kan niet zonder haar BFF’s (voor wie de afkorting niet kent: Best Friends Forever). Samen delen ze immers lief en leed en daar komt geen ruzie of indringer van buitenaf tussen. Ze begrijpen elkaar als de beste (enfin, meestal toch) en zijn zoals alle hippe meiden goed mee met de tendensen die heersen. De ‘nieuwe’ op school tracht een plaatsje in hun groepje te verzilveren, maar zo eenvoudig is dat niet…

Voor alle duidelijkheid: dit album is een gag-strip. Niet zo eentje waarbij je moet bulderen van het lachen, maar de situaties zijn wel vaak grappig en spitsvondig. Dat is mede te danken aan de alledaagse zaken die worden uitvergroot. Maar ook de reacties tegenover de ‘nieuwe’ kruiden het geheel doordat ze niet steeds even logisch zijn en de dames soms zelf niet goed weten wat ze nu eigenlijk willen.
De diverse personages en omstandigheden zorgen ervoor dat behalve de (tiener)meiden in huis ook de andere leden van het gezin best wel wat amusante tijd kunnen doorbrengen met het lezen van dit album.

Het tekenwerk van Fenech is in combinatie met de inkleuring van Camille uiterst aangenaam om naar te kijken. De vlotte en gevarieerde personages spreken aan, mede doordat hun emoties worden uitvergroot en karikaturaal worden weergegeven.

Na het lezen van dit album is er maar één conclusie mogelijk: ik ben er nóg meer van overtuigd dat tienermeiden en bij uitbreiding vrouwen onvoorspelbare en ondoorgrondelijke wezens zijn. ;-)

Besluit: ideale en aantrekkelijke jonge meiden-literatuur!

Iyo74

Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.