stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Magasin General 5 Montreal


In het vorige deel heeft Marie een scheve schaats gereden met Marceau, dit kwam grotendeels door de onbeantwoorde liefde van Serge. Wat ze niet weet is dat ze hiermee een groot schandaal over haar zal krijgen. Het kleine dorpje is in rep en roer als de "chum" van Marceau hen beide confronteert... .

Het is hen weer gelukt, de heren Loisel en Tripp brengen in dit 5de deel weer humor, spanning en tragedie in hun unieke setting. Vooral de manier waarop ze de sfeer in het kleine dorpje weergeven is bijna zonder woorden. Het gaat hem vooral om de manier waarop ze de confrontatie neerzetten, dan de roddels en achterklap en de manier waarop het leven dan weer verder gaat in het dorp. Vooral ook hoe ze elk personage, met zijn eigen voor- en nadelen neerpennen. Het voelt allemaal zo waarheidsgetrouw aan, dat als je begint te lezen, het verhaal voorbij is zonder dat je er erg in hebt. En wanneer je dat gedaan hebt verlang je naar meer.

Het enige minpuntje is misschien de manier waarop ze vertellen hoe Marie en Jacinthe hun tijd doorbrengen in Montreal, het is op een narratieve manier weergegeven en dat is totaal niet wat je verwacht, zeker niet als de invulling van de tekst is gedaan op herinnering van haar overleden echtgenoot.
De tekeningen zijn zonder meer van het zelfde niveau als alle vorige delen en wat je wel opvalt is dat ze de techniek echt in de vingers hebben. Ik mag zeker niet vergeten te vermelden dat Fran├žois Lapierre hier een blijvende hoge afwerkings kwaliteit neerzet met zijn kleurpotloden.

Zelden heb ik zo veel zin om een album als dit vlug weer opnieuw te beginnen lezen. Dit 5de deel is zijn centen meer dan waard en we zullen allemaal weer met spanning zitten wachten op het vervolg.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.