stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De kat die geen brokjes lust 1 Nachtwerk


Dit album is een bundeling van 11 fabels waarbij een rotverwende kat het eten van kattenbrokken meer dan beu is en op zoek gaat naar een lekker mals brokje écht vlees. Niet altijd evident als je zelf nooit hebt leren jagen...

Het hoofdpersonage, een kat, kan communiceren met andere dieren. Dit levert leuke dialogen op die auteur Odrade heel wat mogelijkheden biedt. Het zorgt er alleszins voor dat er meer mogelijk is zonder dat we ons vragen stellen bij de situaties die zich voordoen.
Ook erg leuk: de gedragingen van de kat zijn tweeledig. Enerzijds herken je goed het kattige in alles wat deze avontuurlijke viervoeter onderneemt, langs de andere kant vertoont het beestje ook erg menselijke trekken, echter zonder de grens te overschrijden die het geheel ongeloofwaardig zou maken. Net dat subtiele evenwicht maakt dit album voor mij meer dan geslaagd.

De potloodtekeningen vallen onmiddellijk op door hun nauwkeurigheid en levensechtheid. Je merkt dat de auteur zich uitvoerig documenteert en grondig te werk gaat. Vooral bij de dieren valt dit op, de mensen vind ik wat minder overtuigend.

Besluit: erg leuke lectuur. Ideale ontspanning op (druilerige) dagen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.