stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Van 9 tot 5 2 Gezelligheid 3.0


Elke werkdag is er een facebook-pagina waar je een nieuwe strook vindt: https://www.facebook.com/van9tot5. Hier post Dirk van de Wiel telkens een gag over wat hem opgevallen is de laatste tijd en laat er een kritisch licht over schijnen. Verwacht dus niet politiek correcte of vriendelijke stroken. Neen, hier krijgen we de sarcast, de criticus, de hatelijke venten en de zagende wijven. Een ideale wereld van hoe het niet moet, maar omdat iedereen dat zo af en toe wel eens in zich heeft, is dit nu net zo herkenbaar. Het wordt natuurlijk uitvergroot, waardoor de humoristische zijde in de verf wordt gezet, maar er zit wel dikwijls een grond van waarheid in. En nu heeft 'De Harmonie' de beste van deze stroken verzameld in 'Gezelligheid 3.0'.

We krijgen hier per pagina, op enkele uitzonderingen na, telkens 3 rijen stroken met steeds 3 à 4 tekeningen. Ze zijn in zwart-wit en eerder minimalistisch, maar dat is al wat nodig is om de punchline op te zetten. Simpel ogend, doch zeer effectief als boodschapbrenger.

Je merkt het taalgebruik van de Nederlanders wel op, maar buiten één enkele keer dat ik geen idee had wat er bedoeld werd, stoort het nergens. Het is anders dan het Vlaams, waardoor voornamelijk de scheldwoorden anders klinken, maar het blijft wel perfect verstaanbaar. Of... dat wil zeggen dat ik zowel in het Vlaams als het Nederlands kan schelden....

In het kort: amusante strokenDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.