stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Red Rider 3 Het huis Merlijn


Zoals al verteld in voorgaande recensies is dit de moderne versie van de Rode Ridder en deze keer is er zelfs een zwaardgevecht bij, dus je voelt wel de connectie met het verleden. Echter, een zwaard meebrengen naar een vuurgevecht? ... Leuk gevonden, maar niet echt geloofwaardig. Het verhaal zelf neigt verder door naar de magische zijde in dit deel. De demon, ook een gekend fenomeen uit de Rode Ridder, heeft ook hier zijn fanatieke aanhangers en wil de wereld veroveren. In het verleden hebben de goeden, in het bijzonder een zekere Merlijn, hem verbannen uit deze wereld, maar de poorten staan nu bijna open. Het is de Rode Ridder.. euh de Red Rider die het recht zal moeten trekken.

In tegenstelling tot vorige recensies, vond ik deze reeks en in het bijzonder dit deel minder. Het is iets te ver van de realiteit (opnieuw het zwaard als voorbeeld) om mij mee te hebben. Ik word te veel verbaasd door wat er gebeurd en dat niet op een positieve manier. Misschien is dat omdat ik voor de middeleeuwen eerder kan aannemen dat magie toen geloofd werd en ook echt zou kunnen, dan dat voor de huidige tijd het geval is. In onze maatschappij, waar dit afspeelt, zijn we iets te kritisch voor dat soort van dingen en die twee gaan dan ook moeilijk samen naar mijn gevoel.. te moeilijk voor mij.

Dat alles neemt niet weg, dat ik het bijzonder boeiend vind dat men probeert een hedendaagse versie van de Rode Ridder te creëren. Hopelijk temperen de volgende cycli het fantastische element enigszins, want dan ben ik heel waarschijnlijk mee en grote fan. Immers deze gekwelde man als hoofdpersonage spreekt me enorm aan en ik wil dan ook meer van hem zien. Hij heeft best veel elementen die me overtuigen om hem ook bij een volgend verhaal een kans te geven, ik hou wel van die stille, emotioneel kwetsbare mannen die toch hun mannetje staan op fysiek vlak.

In het kort: Lichtjes anders en ik ben meeDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.