stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De buurtpolitie 1 De roze olifant


De buurtpolitie is een nieuwe reeks bij de Standaard Uitgeverij. Toch is het geen onbekend iets, het is gebaseerd op de scripted realityreeks 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie'. Dat wil zeggen dat er gedaan wordt of er een echt voorval gebeurd is en dat in de echte wereld, maar in feite wordt er een script gespeeld door acteurs. Waar het oorspronkelijk bedoeld was om zich te richten op de volwassenen bij deze serie, bleek het vooral populair bij kinderen. De inhoud is dan ook gevolgd en het werden lichtere verhalen met een komische inslag. Dat laatste concept heeft men gevolgd in deze stripreeks. De titel verklapt het eigenlijk al: 'De rode olifant', niet echt iets dat moord of verkrachting oproept. En dat is het ook niet. Dit is een luchtig politieverhaal over een onderzoek en met de regelmaat van de klok een komische noot.

Dit is een strip voor kinderen, en de tekenstijl leunt hier ook bij aan. Licht karikaturaal met overdreven gelaatsuitdrukkingen, opgewekte inkleuring en meer gericht op duidelijkheid in plaats van detaillering. Het zorgt voor een vlot ogend verhaal, dat mee de schwung in de timing van de humor houdt.

In het kort: ideaal voor de kinderen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.