stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Fanny K. 2 Morpheus


Fanny K., de spin off reeks met de dochter van Marcel Kiekeboe in de hoofdrol, raast verder door het striplandschap!

Nadat het eerste album zich grotendeels in Antwerpen afspeelde is de setting nu verplaatst naar het Zwitserland, waar de uitvaart van Naomi wordt voorbereid. Fanny ontdekt al snel dat men iets te verbergen heeft en gaat op onderzoek uit. Maar de tegenstander is niet de eerste de beste. Een Oosteuropese gangsterbaas heeft heel wat pijlen op zijn boog om haar het geheim niet te laten ontdekken.

Fanny K. zit stampvol actie en dynamiek. Op zich heeft de reeks weinig voeling met De Kiekeboes, buiten Fanny en enkele nevenpersonages als Alanis, Tomboy en Jens. Fanny, ondertussen volwassen in doen en laten, speelt perfect de rol van detective. Erg veel humor kan je in het verhaal niet vinden, het gaat echt om een ander genre dan wat je met de Kiekeboes zou associëren.

De tekeningen van Jean-Marc Krings ogen modern en dragen bij tot de vaart die deze reeks kenmerkt. Fanny ziet er wat vampachtiger uit en dat maakt haar ook echter. Ze is een jongedame van (welgevormd) vlees en bloed.

Het scenario van Toni Coppers leest als een trein. Geen wonder, want Coppers heeft als misdaadauteur al lang zijn sporen verdiend en kan zich zelfs winnaar van de Hercule Poirotprijs noemen. Het is ook maar weinig auteurs gegeven om nog bij leven hun naam verbonden te zien aan een bibliotheek. De stedelijke bibliotheek van Sint-Truiden eert zo haar meest bekende schrijver.

Fanny K. is spannende en ontspannende lectuur, op een moderne manier gebracht.Dit is een recensie van een gebruiker.