stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De Smurfen INT A2 Integraal 2


Wauw!!!

Ik heb maar 1 woord over voor de zojuist verschenen 2e integraal van de Smurfen: "Wauw!!".

Daarmee maai ik gelijk mezelf het gras voor de voeten weg want wat kan ik nog meer zeggen over het puike werk dat De Standaard verricht met de verhalen van Peyo over dat blauwe volkje met witte puntmutsjes?

Het dossier is weer prachtig. Gelukkig heeft de redactie van deze bundels er voor gekozen om van illustraties waar geen Nederlandstalige variant van bestaat, gewoon de Franse versies te plaatsen.
Het is maar al te makkelijk om dit moois weg te laten onder het mom van 'dat begrijpen ze toch niet' (zeker in Nederland is Frans niet echt een gangbare taal).
Maar gelukkig dus niets van dat al...

Gezien het feit dat deze bundeling met z'n 272 pagina's net zo dik is als zijn Franse tegenhanger (gechecked op dupuis.com) heb ik het donderbruin vermoeden dat er ons dit keer niets ontzegd is.

De prijs is er dan ook wel naar. Met 35 euro is dit zeker niet de goedkoopste Peyo bundeling maar dat heb ik persoonlijk 10 keer liever dan de 30 euro die Dupuis vraagt voor zijn bundelingen maar waavan er in ieder boek minimaal 1 katern is weg bezuinigd.

Over de verhalen zelf zal ik het maar niet verder hebben. Die hebben we immers allemaal toch al in de kast staan en stukgelezen?

Het worden totaal 4 bundelingen en ik kan niet wachten totdat ze alle 4 in de kast staan.

Ik kan het niet laten: Wauw!!!Dit is een recensie van een gebruiker.