stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Jeremiah 36 Shit, verdomme!


Jeremiah en Kurdy zien hun rijtuigen verteerd worden door de vlammen en er zit voor hen dan ook niets anders op dan te gaan lopen. Ze worden echter gevolgd door enkele plaatselijke gezagshandhavers omdat die denken dat de 2 boezemvrienden een schat komen ophalen. Na een storm laten de achtervolgers het leven en belanden Jeremiah en Kurdy bij een lichtjes getikte familie.

Het was een behoorlijke tijd geleden dat ik nog een album uit de reeks Jeremiah had gelezen. De “cowboy”verhalen in een apocalyptische setting werden steeds gesmaakt en dus had ik voor het lezen vrij hoge verwachtingen...

Na lezing kan ik echter niet echt lovend zijn over deze telg van Hermann. Om te beginnen heeft het verhaal vrij weinig om het lijf. De auteur recupereerde heel wat oude ideeën en enkele zaken, zoals het waarom van de bizarre gedragingen van de schone op de cover, blijven onbesproken. Meer diepgang was welkom geweest, ook bij de uitwerking van de personages trouwens.

De ruwe tekeningen die worden ingekleurd met sobere tinten, voornamelijk rood-bruin en grijs, zijn van wisselende kwaliteit, net als de opbouw van de pagina’s. Gelukkig bevallen ze over het algemeen goed en kan de sfeer die ze oproepen me wel bekoren.

Besluit: dit is zeker niet het beste album uit de reeks en het is dan ook verre van zeker dat ik ook het volgende album in de reeks ga aanschaffen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.