Recensie

De schrik van de zeven zeeën 1 De Hermione schiet te hulp


Als je de titel voor het eerst hoort, doet het je meteen denken aan dat andere piratenverhaal ‘De duivel der zeven zeeën’. Maar dit album heeft er hoegenaamd niets mee te maken.

Het verhaal vangt op Franse bodem in 1780 aan als Arsène en Alix, broer en zus, het zoveelste schip proberen te lokken in de mist en het doen vastlopen op de kliffen. Dit loopt echter verkeerd af en ze worden ontmaskerd door een Engelse vloot. Alix weet zich te redden op haar koe (met piratenvlag), maar Arsène wordt gevangen genomen en meegevoerd richting het Engelse vasteland. Alix besluit haar oudere broer Germain op te zoeken, die net scheepsarts geworden is (maar het als oplichter dus niet is) op een Frans schip die richting Amerika vaart. Door middel van hypnose weet Germain echter de kapitein te overtuigen om het Engelse schip aan te vallen en hun broer Arsène terug te brengen. Intussen zijn de Engelsen te weet gekomen waar de schat van de Conquistadores gelegen is… Kunnen de Fransen de Engelsen bijbenen en hen overmeesteren? En weet Arsène zich intussen te redden op het Engelse schip?

Je merkt het al een beetje, humor is alom aanwezig in dit album. Scenarist met de opvallende naam Brrémaud (Sprietje, Twee jaar vakantie, Hercule Poirot,…) weet er leuke elementen in te brengen. Wat dacht je van een vliegende koe (of toch niet), een kat die liever lui is dan moe, Alix die de kapitein zijn verrekijker aftroeft,… Dit gaat meestal gepaard met een verhaal die geen hoge toppen scheert, wat in dit geval van toepassing is. De insteek is leuk, maar op zich komt het er in dit eerste deel op neer dat broer en zus hun andere gekidnapte broer willen redden. De tekeningen zijn door Giovanni Rigano (Pirates of the Carribean, Artemis Fowl,…) en passen bij dit verhaal. Ze zijn wat minder volwassen opgevat waarbij volop gewerkt wordt met de ogen en de monden om de vele expressies naar voren te brengen. Dit komt goed en leuk over en daarbij wordt niet overdreven, dus dit is zeker geslaagd. Ook de inkleuring is kleurrijk voorzien wat bijdraagt tot de losse sfeer.

We worden tegenwoordig verwend op het vlak van piraten albums, denk maar onder andere aan ‘Het Piratenrijk’ en ‘De verborgen Haven’. Dit tweeluik is echter opgevat als een humoristische afwisseling op de vele serieuzere piratenverhalen. Ben je op zoek naar een luchtige strip om je te amuseren op een warme zomeravond, dan is dit de ideale lectuur.

3,3/5 sterrenDit is een recensie van een gebruiker.