stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Asceltis 1 De Oslaanse Citadel


De wereld zit raar in elkaar. Istin, de getalenteerde verteller van reeksen als Aleph, Aquilon, De Heer van de Duisternis en vooral Merlin, kan blijkbaar ook tekenen. En zelfs mooi. Een beetje vreemd toch dat zo'n verteller, als hij dan zelf een verhaal gaat tekenen, dat verhaal niet zelf schrijft?
Nuja, veel doet het er niet toe hoor, het verhaal zit goed in elkaar en leest vlot, en schept verwachtingen voor het volgende deel. Geen klagen dus.
Het gaat over de Sylve Elya die van de god Kyrell van de Scents de opdracht krijgt om te beletten dan Azell, de god van de Gorgonen, zich zal reïncarneren om te beletten dat hij het evenwicht op Asceltis zou verstoren, hetgeen tot een totale ondergang zou leiden.
Het verhaal is dus vrij klassiek, maar ook goed. Dat zijn de tekeningen dus ook. Istin heeft een mooie ronde, vlotte stijl en de inkleuring is zeer natuurlijk en warm. Soms doen de tekeningen zelfs denken aan Loisel, met name de manier waarop de Naadirs getekend worden. Hun grote voortanden en witte vlekken rond hun ogen komen zeer bekend over.
Een aanrader voor de liefhebbers van het genre!



Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.