stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Bleach 12 Deel 12


Dit is een veel besproken manga reeks hier op stripinfo.be (zie hier en hier). En ik vroeg me al af of er consistentie zit in het geheel. Blijft de reeks ook na 12 delen rechtop staan? Dat kom je allemaal te weten hieronder.

Laat ons eerst over het evidente van deze reeks spreken, het is en blijft een Japanse novelle van lange adem. Bij ons noemen ze zoiets soms een soapopera, maar daarvoor is het misschien wat te geweldig (alhoewel… ). Japanners zijn en blijven echt gek op deze reeksen.

Dit 12de deel is weer een stap vooruit in het vrijstellen van Rukia Kuchiki. Oorlog is ook waar de kapiteins en ondercommandanten de toelating voor krijgen. Ze mogen daarbij hun zanpakutou’s (een soort van psychische krachten) op volle kracht dragen binnen seireitei.
Tite Kubo gaat gestaag verder met zijn gekende stijl, duidelijk lijnen, explosieve gevechten en indrukwekkende shots van de aangezichten. Je kan hem echt niet betrappen op mindere stukken.

Het verhaal is in dit deel meer een aanvulling, geen grote heroïsche gevechten met uitschakeling van een grote tegenstander. Enkel een klein stapje dichter naar de de vrijheid van Rukia. Doordat er vandaag al 45 delen zijn uitgegeven in Japan weet je dat je dit misschien wel eens kan tegenkomen. Geen nood deel 13 belooft een knaller van formaat te worden.

Het is vooral het tekenwerk waar dit nummer 12 het moet van hebben. Ik blijf een fan van de manier waarop Tite Kubo alles brengt. Spijtig genoeg zijn er niet genoeg pagina’s in deze shonen om je wat wijzer te maken over hoe het lopende gevecht gaat verlopen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.