stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Drain (Dark Dragon/Soleil) 1 Wraak
2 Straf


Vampieren zijn hot, en zeker in Drain, waarin bloedmooie meiden hun bestaan als vampier vooral lijfelijk botvieren. De familie van Chinatsu werd in het 14de eeuwse Japan gruwelijk afgeslacht en sindsdien dwaalt ze als ninja-vampier onsterfelijk rond met maar één doel voor ogen: wraak. Haar zoektocht naar de schuldige brengt haar nu naar New York, waar ze zich voedt met het bloed van mannen met iets op hun kerfstok, kwestie van het vuur van de wrok laaiend te houden. En dan verschijnt de schone Freya opnieuw in haar leven... Wat ooit een hartstochtelijke liefdesaffaire tijdens de Franse Renaissance was, is nu een onaangenaam weerzien tussen de rondborstige brunette in leer en de zwoele blondine in maatpak. Enkele oude rekeningen moeten nog vereffend worden, en als een wrok tussen twee vrouwen vier eeuwen duurt, staat er geen grens op het bloedvergieten.

U leest het goed: het eerste deel, 'Wraak', is één lange catfight tussen twee lesbo-vampieren. Als het album niet verkoopt, ligt het alleszins niet aan de liefhebbers van vrouwelijk schoon.

In het tweede deel, 'Straf', verdwijnt het soft-erotische een beetje naar de achtergrond om het verhaal door middel van flashbacks een kans te geven. Het trauma van Chinatsu verklaart waarom ze zichzelf moeilijk als vampier kan aanvaarden, terwijl we ook te weten komen hoe Freya langzaam evolueert van vampierliefje naar genadeloos roofdier. En ten slotte komt de slechterik van dienst op het podium: Reiji, wat weer de aanleiding geeft tot een flinke portie oosterse vechtkunst.

De dialogen van voormalige Marvelmedewerker Cebulski lijken net uit de Bouquetreeks geplukt, maar het naïeve taaltje vloekt enerzijds mooi bij de scheldwoorden en bloedspatten en past anderzijds wel bij de wonderlijke tekeningen. Sana Takeda verdiende haar strepen eerder als grafisch ontwerpster van videogames en dat is te merken aan de brio waarmee ze de actie op de pagina weet te zetten. Vermits de oorspronkelijke comic wordt opgeblazen naar Europees hardcoverformaat, verliezen enkele pagina's hun sterkte, maar de dubbele bladzijdes, waarop naar hartenlust gehakt en gebeten wordt, leveren door hun bladindeling zeer dynamische plaatjes op.

Drain is de eerste reeks van Dark Dragon Books in hun Dark Fantasy collectie. Echt origineel kunnen we de albums niet noemen, maar de afwerking is wel top. Een aanrader voor wie op zoek is naar een cadeau voor de iets volwassener Twilightfan.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.