stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Zombillenium 1 Gretchen


Is Disneyland maar niets, lijkt Phantasialand voor watjes en ben je al dat Plospa-gedoe beu? Dan is er vanaf nu een alternatief: Zombillenium. Een pretpark waar je naartoe gaat als je een sterk hart en stalen zenuwen hebt.
Dit pretpark wordt dan ook gerund door een vampier met de toepasselijke naam Francis von Bloodt. Zijn werknemers zijn geen mensen van vlees en bloed maar meer toepasselijker voor dit oord. Er werken echte weerwolven, vampieren en mummies met stamboom.
Tijdens hun zoektocht naar een mummie met heimwee, Aton genaamd, rijdt Francis de vampier met zijn lievelingsskelet een man aan, Aurélien. Deze man is totaal ingestort na het besef dat zijn vrouw hem bedroog en wanhopig als hij is pleegt hij een overval in een bar. Dat hij hierbij de dood vindt is in deze strip bijzaak. Een beet van Francis en de man kan ook aan het werk in Zombillenium.
Dat dit voor een nieuw lid een grote aanpassing is staat buiten kijf. Gelukkig is Gretchen in de buurt en deze charmante "heks" zal hem door deze moeilijk periode helpen.

Deze nieuwe reeks is van Arthur de Pins, de auteur van Schatjes! en het hele album werd gemaakt met Adobe Illustrator. Even wennen is het wel maar het verhaal is te leuk en te meeslepend waardoor dit storend zou kunnen overkomen.

Dit eerste deel Gretchen is een veelbelovende voorloper van een toffe nieuwe reeks die zowel voor jongeren van 7 tot 77 jaar kan gelezen worden. Een gezellige weglezer dus en goed voor een half uurtje ontspanning. Het is niet zo dat je hilarisch aan het lachen gaat en rollend over de grond je buik moet vasthouden, maar de kwinkslagen en grappen die meermaals in het verhaal opduiken zijn genoeg om de humoristische tint van het verhaal hoog te houden.

Ik ben behoorlijk nieuwsgierig hoe het verhaal verder gaat. Ik ben alleszins fan van het eerste uur.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.