Recensie

Atlantis experiment 3 Adrian Kenton - Zanya Sentoya Orozco


Atlantis is zonder kwestie een van de vele wonderen die al dan niet zouden bestaan hebben, en over zijn mystieke status alleen al zijn boekdelen volgeschreven. Je moet dus al van goeden huize komen om een origineel verhaal te brengen. Thomas Mosdi durft het echter aan om een Atlantissaga op poten te zetten en doet dat aan de hand van een handvol karakters en heel veel intrige. Dit derde deel is niet echt zo heel verschillend van de voorgaande, in plaats van een vrouw uit Frankrijk en een man in Italië zijn het nu een vrouw uit Mexico en een man uit Japan die dezelfde visioenen delen.

Wat wel verschillend is per album, is de man die potlood en digitale pen hanteert. In dit geval werkt Mosdi samen met nieuwkomer Jesus Hervas Millan. En de man kent er wat van. De karakters zijn zeer knap uitgewerkt, met de juiste emoties in de aangezichten op het goede moment. Ook de omgevingen zijn knap en het album respecteert de laatste modes. Voorwaar een knap debuut in de stripwereld.

Mosdi heeft een beetje een probleem met dit derde deel, het voelt repetitief aan, ondanks dat het op zich goed in elkaar zit. De ontmoetingen en de visioenen geven stap voor stap prijs wat je nodig hebt om je in te leven in het verhaal en te begrijpen waar het over gaat. Toch besluipt je het gevoel dat je eigenlijk niets meer te weten bent gekomen na drie albums… en dat begint te wegen voor een reeks die als trilogie was opgezet. Het vierde deel zal heel wat vragen moeten beantwoorden om je nog verder te slepen.

Het is vooral het werk van Hervas Millan dat excelleert in dit derde deel en het wordt hoog tijd dat Mosdi zich naar het antwoordenluik begeeft om ons te verlossen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.