stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

I.R.$. - All Watcher 7 Het financiële zwarte gat


Jammer, maar het is een feit. I.R.$. All Watcher is over and out. Na zeven delen is het verhaal afgerond en dat is in dit geval een spijtige zaak. Waar we in het vorige deel op de hoogte werden gebracht van het wie, wat en waar krijgen we in dit deel het waarom.

All Watcher Kazan Zorloff, we mogen hem nu bij naam noemen want die werd in deel zes bekendgemaakt, heeft niet de jeugd gehad die we onze kinderen zouden toewensen. Een agressieve vader heeft gezorgd dat het leven van Kazan verloopt zoals het verloopt. Uit liefde voor zijn vader wou hij zich bewijzen en zijn vader overtuigen van zijn kunnen. Hij start als kleine killer maar stapt snel over naar de chantage nadat hij bij één van zijn slachtoffers de dossiers over de witwaspraktijken van zijn opdrachtgevers te pakken krijgt. En top of the bill is het veroorzaken van een tsunami die één van de schitterendste steden vernietigd.

De afsluiter van All Watcher is, zoals steeds op scenario van Desberg, voor Marc Bourgne, de man die qua tekeningen het best aansluit bij die van I.R.$.
Zelf, met dat verschil dat Bourgne niet werkt met een soort van foto-achtige achtergronden, zoals bij Vrancken wel het geval is. En laat Vrancken zijn manier niet mijn ding zijn.

De afsluiter van dit deel sluit naadloos aan bij het op het zelfde ogenblijk uitgekomen deel 13 Het goud van Yamashita.

Proficiat aan de scenarist dat hij dit succesverhaal niet verder uitmelkt en stopt op het hoogtepunt van deze spinn-off. Hoedje af hiervoor.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.