stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Mechanisch land 1 Oceanica


Op de Mekaton, een gigantisch schip, wordt elke dag gefeest alsof de opvarenden hun leven ervan afhangt. Waarom ze feesten weten ze niet, maar dat kan hen blijkbaar ook niet schelen.
Twee van deze opvarenden, miss Edmee en haar zoontje Bruno, draaien mooi in dit systeem mee tot op een dag de neushoorn Fileon komt opdagen, achtervolgd door de Speciale Troepen. Hij wil immers van het schip af, de wereld zien, maar dat is geen populaire denkpiste. Nu ze Fileon geholpen hebben, worden ze even gezocht als Fileon zelf...

Patrick Fitou schreef voor dit eerste deel van Mechanisch Land een bijzonder vlot lezend scenario. Het verveelt echt geen moment. Je wil echt weten wat er op de volgende pagina alweer gaat gebeuren, dus lees je gauw verder. Enige minpuntje is dat de meeste humor nogal flauw is. Maar de rest werkt zo goed dat het niet veel uit maakt, het is gewoon heel leuk om te lezen.
Dat komt ook door de vlotte tekeningen van Jean-Bapiste Andréae van wie we ook al Hartenvreter mochten lezen. Hij tekent met even veel zwier als er in het scenario zit. De inkleuring is ook bijzonder geslaagd, met veel warme kleuren en veel dynamiek.
Een geslaagd eerste deel, ik kijk uit naar het vervolg!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.