stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Zombillenium 2 Werk zat!


Voor sommige mensen, zoals uw recensent, zijn pretparken de hel op aarde. Nu is er een pretpark dat letterlijk de hel op aarde is, althans in stripland: Disne..euh, Zombillenium.

Deze tweede Zombillenium is een heel leuke strip die vlot wegleest. Een leuk verhaal, met actie en humor, dat te lezen is op verschillende niveaus.
Vooral de maatschappijkritische ondertoon geeft de reeks meer potentieel dan de doorsnee strip. De angst van de dorpelingen voor de ander, voor het onbekende, wordt ongetwijfeld in volgende delen verder uitgewerkt. De haast obligate verwijzing naar De Goddelijke Komedie ontbreekt ook niet.

Ook de vele demonen, minotaurussen en andere personages, geven deze strip een leuk cachet en zorgen voor de nodige humor. Een teambuilding voor demonen? Even leuk als voor de gewone sterveling blijkbaar...

De tekeningen zien er heel gelikt uit. Arthur de Pins heeft het album volledig in Illustrator gemaakt, en het resultaat mag er zeker zijn. Mooie decors, mooie personages en heel mooie achtergronden. Hij bereikt er enkele uitstekende effecten mee, zoals de rode gloed rond de demonen als ze kwaad zijn, of de hel.

Een leuke strip, en ten zeerste aanbevolen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.