stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

De adelaars van Rome 3 Derde boek


In dit derde deel zijn we al in 8 na christus, dus al 17 jaar later dan bij de start van de reeks. Arminius en Marcus zijn dan ook al lang volwassen mannen geworden en hebben een militaire carrière uitgebouwd. We naderen dus met rasse schreden wat het hoogtepunt uit Arminius zijn leven zal worden: de slag in het Teutoburgerwoud. Net zoals Ken Broeders in zijn reeks Apostata, heeft Marini een vergeten romein gevonden in de annalen van de geschiedenis om een fantastisch stripepos aan op te dragen. Net zoals Apostata enkele honderden jaren later speelt de geschiedenis zich vooral af in Germania. Gedaan dus met de prachtige kleurenpracht van Rome uit de eerste delen. We bevinden ons in het grijze, koude en vochtige Germania. Marini heeft dus voor een ander kleurenpalet gekozen. De sfeer in het album is dan ook heel wat grimmiger dan in de vorige delen. Gedaan met de frivoliteiten uit Rome.
Arminius en Marcus zijn in dit derde deel nog verder uit elkaar gegroeid. De bloedbroeders uit het eerste deel zijn door de liefde, de politiek en de Germaanse afkomst van Arminius uit elkaar gespeeld. Je ziet het al direct aan de cover: stonden ze op de eerste covers nog broederlijk naast elkaar, nu moest Arminius wijken en siert Marcus alleen de cover. Ook hier heeft Marini zijn inkleuring al aangepast zoals in de rest van het verhaal.
Arminius is als officier aangesteld om het innen van belastingen te begeleiden in zijn thuisland. Hierdoor wordt hij geconfronteerd met de uitbuiting van zijn volk. En het disrespect van de Romeinen voor de Germanen. Na het overlijden van zijn vader wordt hij ook aangesteld als chef van zijn clan. Hierdoor raakt hij nog meer vervreemd van het Romeinse rijk. Hij gaat dan ook op zoek naar steun om een opstand te ontketenen. Ondertussen is Marcus ook in Germania gearriveerd. De geruchten van een nakende opstand hebben Rome bereikt en Marcus wordt als spion aangesteld door Augustus om de rol van Arminius in deze opstand op te helderen. Marcus aanvaard deze opdracht graag als blijkt dat Priscilla, zijn grote liefde, met haar man in Germania leeft.
We hebben hier dus met een scharnieralbum te maken, de jonge mannen zitten in een andere fase in hun leven, en de spanning wordt opgevoerd. De zwierige sensuele tekenstijl van Marini die we al kenden van de schorpioen en de eerste delen van deze reeks, komt dus ook tot zijn recht als ze niet wordt versterkt door die typische inkleuring. Het respect voor Marini is zelfs nog gegroeid als je ziet wat voor een scenario hij heeft uitgewerkt voor deze reeks! Laat de slag maar zo vlug mogelijk beginnen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.