stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Nero

6.87/10
10 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Marc Sleen
Tekeningen Dirk Stallaert
Kleuren Marie-Claire De Cock
Uitgever(s) Standaard
Jaar 1997
Pagina's 40
ISBN 9002201443
Barcode 9789002201448
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

In 1947 introduceerde Marc Sleen het personage Nero in zijn stripreeks rond detective Van Zwam. Al snel veroverde deze sympathieke nieuwkomer de hoofdrol in de serie.
Samen met kleurrijke nevenpersonages zoals Madam Pheip, Tuizentfloot, Jan Spier, Petoetje en Petatje en vooral de meer dan geniale Adhemar, groeide Nero in korte tijd uit tot Vlaanderens populairste dagbladverschijnsel. Marc Sleen tekende al bijna 200 Nero-albums, waarvan eer dan 130 delen bij Standaard Uitgeverij verschenen. Albums vol humor, fantasie, een flink brok avontuur en met een kolderieke kijk op de maatschappij met haar grote en kleine kanten. Een schitterende reeks, goed voor het record van grootste serie in het Guiness Book of Records. Marc Sleen is niet alleen actief als tekenaar en schilder. Met zijn safari's en natuurreportages heeft hij een reputatie als Afrika-kenner opgebouwd. Afrika vormt dan ook het decor van menig Nero-avontuur.
Als beheerder van het Wereld Natuur Fonds ijvert hij samen met zijn creatie Nero voor het behoud van de Afrikaanse flora en fauna.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst