stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Het dagboek van een bos

7.07/10 #7761
25 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Jean-Claude Servais
Tekeningen Jean-Claude Servais
Uitgever(s) Dupuis
Collectie Spotlight
Jaar 2003
Pagina's 64
ISBN 903142479X
Barcode 9789031424795
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

De logica van de fantastische wereld is niet de onze. Ze leert ons dat we nergens zeker van kunnen zijn, van onszelf noch van de anderen. Want alles kan veranderen in monsterlijkheden of in liefelijkheden. De twee werelden van hekserij en werkelijkheid botsen, en als de logica te sterk wordt, verdwijnt de toverij in het meer van de twijfel (Aurora) of sterft de heks (De Toverkol)...Het fantastische vernietigt elk bewijs van zijn bestaan. Maar de heks vergeet telkens een klein detail dat het bewijs levert.
Toen ik Jean-Claude Servais vertelde dat ik geloofde in het verhaal van De Toverkol, toen ik hem bekende dat ik zelf ook eens een Aurora verloren had toen ik een jaar of twintig was, toen ik hem vertelde dat ik de herder Ernest gekend had, toen lachte hij niet! Want diep van binnen geloofd hij in de verhalen die hij tekent, anders tekent hij ze niet.

Guy Denis,
Ardeens schrijver en verteller

In De Toverkol bundelt Jean-Claude Servais negen verhalen die eerder verschenen bij Lombard. Het album heeft nu onderdak gevonden in de reeks "Het dagboek van een bos".

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst