6.20/10
8 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Toufik
Tekeningen Zoran
Uitgever(s)
Jaar1990
Pagina's48
ISBN9073106044
Barcode9789073106048
KaftSoftcover
 Kleur
TaalNederlands

Covertekst

Befaamd verslaggever. Geboren in Wellington op Nieuw-Zeeland, met een Ierse vader en een Franse moeder. Door de overplaatsingen van zijn vader, die diplomaat was, bracht hij zijn jeugd in verschillende hoofdsteden van de wereld door. Hij studeerde af in Massachusetts; in diezelfde periode publiceerde hij zijn eerste bundel gedichten. Aan het begin van zijn journalistieke loopbaan werkte hij korte tijd voor Radio Luxemburg en voor Paris-Match. Daarna was hij verscheidene jaren verbonden aan het persagentschap Reuter, en daarna aan Associated Press. Momenteel werkt hij als free-lance verslaggever, maar ook is hij actief als dichter en Geboren in de Bronx, New York. In zijn tienerjaren was hij al assistent van zijn vader, Archibald Key, de beroemde regisseur van natuurfilms en documentaires over wilde dieren. Toen zijn vader tijdens filmopnamen op de Noordpool was verongelukt, ging hij als cameraman voor CTV werken, en later voor Associated Press. Zijn foto’s waren op talloze tentoonstellingen te zien en werden gebundeld in de boeken “Regards Soft” en “Black and White”.

Wat is er toch aan de hand op het Windeiland? De fragmentarische inlichtingen die die internationale pers bereiken, hebben het over de bouw van een stuwdam, voor het opwekken van elektriciteit. Dat is goed nieuws. Maar de bouw ervan heeft tot gevolg dat een groot gedeelte vaan het meest vruchtbare dal van het eiland verdwijnt en dat talloze toch al zeer arme boerenfamilies van hun land worden gejaagd. Zij zullen zich voegen bij de bevolking van de krottenwijken aan de rand van de hoofdstad Port Macou. Bovendien zal de geringe opbrengst van de landbouw nog verder omlaag gaan.
De hoofdredactrice van de nieuwsrubriek van een Newyorks televisiestation maakt zich zorgen over de situatie en zit met allerlei vragen. Te meer omdat ze er op een verkoopexpositie, georganiseerd door de ambassade van het Windeiland, een schilderij van de beroemdste schilder van het eiland heeft gekocht, dat dichter nooit aan haar is afgeleverd. Ze kreeg te horen dat de schilder dood was en het schilderij verdwenen!
Vandaar dat Max London en Sebastian Key naar Port Macou worden gestuurd.

Dit opmerkelijke, politiek getinte verhaal is gelardeerd met verwijzingen naar de zeden en gebruiken van de Caraïbische eilanden, met spannende en onthullende momenten en met onverwachte wendingen.
De lezer maakt kennis met de geheimzinnige voodoo-cultus, die het dagelijks leven beheerst.

Het vervolg van dit avontuur is te lezen in het tweede album “Agaou Loa ontketend”.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst