stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Het dagboek van een bos

7.28/10 #6046
23 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking

De inhoud van deze strip wordt gebundeld in volgende strips:

Scenario Jean-Claude Servais
Tekeningen Jean-Claude Servais
Kleuren Raives
Grafisch ontwerp Yves Amateis
Uitgever(s) Dupuis
Collectie Spotlight
Jaar 2004
Pagina's 48
ISBN 903142594X
Barcode 9789031425945
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

In café-restaurant "Chez Marilou", op de Frans-Belgische grens, leven Marilou, haar man Godefroid en haar vrijer Petrus gelukkig samen. Tot Petrus op een avond dood in de tuin ligt. Vermoord... Alles lijkt Godefroid als dader aan te wijzen en hij wordt gearresteerd. Marilou, die alleen in de zaak achterblijft, neemt al snel Jacques in dienst, een zwerver die Petrus' werk in het restaurant moet overnemen. Een beslissing die niet iedereen bevalt. In de eerste plaats is er Godefroid, die vanuit de gevangenis met afgrijzen ziet hoe Jacques bij Marilou intrekt. En er is ook de onderwijzer, die zijn voordeel dacht te doen met de moord op Petrus en de arrestatie van Godefroid. In het caf?-restaurant wordt het dagelijkse leven hervat, maar de dood hangt als een schaduw over Marilous bestaan. De jonge vrijgevochten vrouw zonder remmen, die alleen luistert naar haar gevoelens, leert dat ze voor haar vrijheid een hoge prijs moet betalen.

In dit tweede deel sluit Jean-Claude Servais op magistrale wijze het verhaal af waarin liefde en afgunst in een genadeloos gevecht verstikt zijn geraakt.

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst