stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

6.39/10 #10347
14 stemmen Enkel strips met minimaal 10 stemmen krijgen een rangschikking
Scenario Philippe Aubert
Tekeningen Georges Ramaioli
Uitgever(s) Blanco
Jaar 1992
Pagina's 48
ISBN 9073106184
Barcode 9789073106185
Kaft Softcover
  Kleur
Taal Nederlands

Covertekst

Op zoek naar "De Schat van Sheba" naderen de mooie Ethiopische Ardoukoba en haar beide onstuimige Franse metgezellen, Arnaud de Rivière en Louis Champagnolle, de geheimzinnige dodenstad van Koningin Bilquis.

Ze hopen de rijke schatten in het oude koningsgraf te bemachtigen. Maar er zijn kapers op de kust! De schurk Massoni, een meedogenloze avonturier uit Milaan, heeft ook zijn zinnen op de schat gezet...
En welke rol speelt de Italiaanse Luitenant Pascola Parmentieri ..?!?
Is hij een bondgenoot of een vijand?

Ardoukoba zal gelukkig in extremis kunnen rekenen op de hulp van haar broer en machtig feodaal heer, Generaal-Prins Anteb.

In die eerste dagen van maart 1896 is de bloedige slag bij Adoua op handen, waarin de Italiaanse koloniale troepen tegen het leger van de Negus Menelik II, de "Koning der Koningen", komen te staan. Daar vlakbij, diep verborgen in de onheilspellende dodenstad van de Koningin van Sheba, de beroemde vorstin die de minnares van Koning Salomo was, sluimert nog altijd een diamant van ongekende afmetingen.

De steen ligt klaar voor de waaghals die de valstrikken en de spoken in het reusachtige, achtentwintig eeuwen oude graf weet te trotseren...

Deze strip in uw collectie:
In bezit
Gelezen
In verlanglijst