Covertekst
In hoeverre moet je de samenleving aanvaarden zoals die is? En in hoeverre moet je haar willen veranderen? Met die vragen in zijn achterhoofd keert Jason Lutes in het tweede boek van zijn meesterlijke historische striptrilogie Berlijn opnieuw terug naar de onrust en opwinding in de Duitse hoofdstad ten tijde van de Weimarrepubliek.
De hoofdpersonen in Berlijn zijn een journalist en een jonge kunststudente. Hij beschrijft de politieke ontwikkelingen, de heimelijke herbewapening, de opmars van de communisten en de nazi´s. Zij volgt college aan de kunstacademie en legt het leven op straat vast. Samen ervaren ze de oplopende spanning in een stad waar een bedwelmend soort vrijheid hand in hand gaat met frustratie en geweld.
Kunst en politiek, mensen en gebouwen, technologie en poëzie: Jason Lutes weet de sfeer van Weimar-Berlijn verbluffend authentiek op te roepen. Zijn levensechte tekeningen en rake dialogen zuigen de lezer mee - het moeras in, waarop de stad Berlijn is gebouwd. Met zijn strip verlegt Jason Lutes als een van de meest invloedrijke auteurs van zijn generatie de grenzen van hedendaagse historische fictie.