stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Strip Up 1 Schuddebuiken


Zoals de reeksnaam al aangeeft krijgen we hier een combinatie van stand up comedy en een stripverhaal. Net zoals een echte comedy avond is er een master of ceremonie die alles in goede banen moet leiden. Bij het begin van de show en net na de pauze komt hij dan ook in beeld om uit te leggen hoe "de avond/het boekje" in elkaar zit. In tegenstelling tot een gewone comedy show waar de MOC tussen twee comdians op het podium komt, komt hij hier op het podium tussen twee verschillende thema's.
De thema's die aan bod komen zijn ruim te interpreteren maar zijn de crisis, kinderen, onderwijs, internet, de vergrijzing en de gezondheid.

De show is zo opgesteld dat iedere grap van drie plaatjes door iemand anders wordt gebracht, sommige figuurtjes komen wel terug. Er is op de details gelet bij het maken van dit boekje want om het idee van de avondvullende show volledig door te trekken zit er in het midden van het boekje plots een pagina met het woord pauze op, en zelfs de pagina nummering is aangepast: iedere pagina is een minuut later in het programma, een leuk detail.
Net zoals echte stand-up comedy moet je geen visueel spektakel verwachten, we zien telkens een figuurtje in de spots staan, met een gordijn in de achtergrond. Per thema heeft het gordijn wel een andere kleur gekregen. De pointes zijn dan ook, net zoals echte comedy, het resultaat van taalgrapjes en kromme redeneringen.

Voor John Schleipen is dit zijn debuutalbum maar hijweet waar hij mee bezig is want hij is zelf lid van een cabaretgezelschap. Als je een voorproevertje wil kan je terecht op de site van strip up.

Strip 2000 heeft al verschillende reeksen gelanceerd. Deze stroken stonden al enkele jaren geleden ijn sp!ts, de Nederlandse versie van onze metro krant. Hopelijk is dit het begin van meer want goeie humorstrips zijn er nooit genoeg.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.