Over stripinfo.be

stripinfo.be is een stripdatabank met collectiebeheer, gebruikersforum en tal van recensies.

stripinfo.be werd gestart in 1999 als hobbyproject met statische website met enkel de strips die oprichter Surya Van Lierde bezat.
Na enige tijd werd de databank uitgebreid met alle strips die hij had gelezen, en nog later begon hij met het systematisch toevoegen van alle aangekondigde strips.

In 2003 werd de site omgebouwd tot een site op basis van een databank. Zo werd het up to date houden van de site veel makkelijker.

Later werd een forum toegevoegd en in 2005 konden geregistreerde gebruikers zelf ontbrekende gegevens toevoegen en hun eigen collectie online beheren.

Om de stortvloed aan nieuwe toevoegingen bol te werken kwamen enkele mensen het team versterken om de toevoegingen te controleren.

Ook rond die tijd konden leden recensies beginnen toevoegen aan de site. Nu worden deze recensies aangevuld met recensies van een team van medewerkers.

Andere recentere toevoegingen aan de site zijn interviews, wedstrijden...

Er staan nog tal van nieuwe functies en verbeteringen op til, maar stripinfo.be is en blijft een hobbyproject, dus deze komen naargelang de hoeveelheid vrije tijd die we hebben om aan de site te werken.