stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Amoras 5 Wiske


Als er nu één zaak was waar ik ondertussen overtuigd van was geraakt, is het wel dat Jérusalem eigenlijk een tegenstander is. En wordt nu net dat in twijfel getrokken. Of Lambik, tot nu toe geen al te mooie rol gespeeld, maar krijgt nu wel een traumatische ervaring te verwerken en geeft niet op.. Of Krimson, die niet langer de grootste tegenstander blijkt te zijn. Met andere woorden, veel van de verwachtingen worden niet ingelost.. leuk, toch?

http://deredactie.be/polopoly_fs/1.2332783!image/2250330056.jpg_gen/derivatives/landscape670/2250330056.jpg

Het gaat ondertussen niet veel beter met de aarde. Het lijkt wel of de laatste rechte lijn naar de finish is ingezet en dan bedoel ik wel degelijk het einde van de wereld of toch zoals ze nu is. De natuur laat zich gelden, ze heeft lang genoeg onder de duim van de mensheid gezeten. En de mensen slagen er niet in om samen te werken om de ramp af te wenden. Een laatste hoop, professor Barabas? Of zal de oplossing toch te vinden zijn bij Jérusalem en dus Suske en Wiske? Veel vragen, weinig definitieve antwoorden. Alles zit in een flux, maar dat het einde er aan komt, dat is wel zeker. Deze stroomversnelling is daar een perfecte aankondiging van.

Omwille van de verschillende open vragen en dus een grote hoeveelheid aan potentiële mogelijkheden, is dit verhaal ongemeen spannend. Het valt bijna niet te voorspellen wat er nu gaat gebeuren. Het is dus in spanning afwachten naar het volgende deel met de titel Barabas. Mhhh.. dan toch de professor die alles en iedereen redt? Helemaal zeker durf ik daar toch niet van te zijn, gelet op alle twists en keerpunten in dit deel.

Intro-film tot deel 5.

De moderne tekenstijl past bij het verhaal en misschien verbazingwekkend maar ook bij de karakters. Hun overstap naar deze stijl is voor allen positief te noemen. Nergens wordt er echt afbreuk gedaan aan hun karakter en eigenaardigheden, maar ze krijgen wel een genuanceerdere invulling, die veel meer aanspreekt voor mensen zoals ik.

In het kort: buitengewoon spannendDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.