stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Strip van de week

Een nacht in Rome 3 Deel 3

‘Een nacht in Rome’, het tweeluik van Jim, heeft een vervolg! Zaten we daarop te wachten? Neen. Zijn we verrukt dat Jim een vervolg breide aan zijn zeer gesmaakt epos? Volmondig ja! Hoewel aan de ingewikkelde relatie van Marie en Raphaël een einde leek te zijn gekomen op het einde van de vorige cyclus, had de auteur toch een gaatje gelaten voor een vervolg. Dit album is alweer schitterend verteld en prachtig getekend. Je gaat bijgevolg probleemloos mee in het verhaal van de twee protagonisten. Dat beiden op 50-jarige leeftijd meer dan goed geconserveerd zijn? Dromen mag, daar is niets mis mee. Wie smulde van de reünie van de 40-jarigen, zal ook nu weer geen moment spijt hebben dat ze op 50-jarige leeftijd afspraken.
Tonen - Naar de strip

Zie mij 1 Zie mij

Als Sophie door een toeval plots verplicht wordt haar onopvallende, vuil geworden T-shirt te vervangen door een mooie zijden blouse verandert haar wereld. Haar zelfvertrouwen groeit en ze wordt bewonderend bekeken, zowel door leeftijdsgenoten als door rijpere mannen. Door de aanpak van Vivès leest dit boek van toch wel 200 pagina’s als een trein en sla je beteuterd de laatste pagina om, want eigenlijk wil je meer! Ook deze keer weet Vivès de lezer mee te slepen in zijn universum. Misschien wat minder ontroerend dan in “een zus”, maar dit bevestigt andermaal het talent van deze auteur die zijn eigen gang blijft gaan en een frisse wind laat waaien in het stripmilieu!
Tonen - Naar de strip

Jack Wolfgang 1 Daar heb je de wolf

Door de uitgever: "Een nieuwe thriller met een innemend hoofdpersonage en stijlvolle, smakelijke kippetjes. Om je vingers bij af te likken... Aan tafel! Sinds de Middeleeuwen kunnen mensen en dieren met elkaar praten. En sinds de uitvinding van Super Mega Tofu hoeven herbivoren en carnivoren elkaar niet meer op te eten. Jack Wolfgang is een beroemd culinair journalist en daarnaast één van de beste CIA-spionnen. Hij reist door een gevaarlijke wereld waarin de vrede kwetsbaar is, en zijn vaardigheden als wolf geducht. Met de uitvinding van Super Mega Tofu heeft de beschaving een broze vrede tussen mens en dier weten te realiseren, en tussen carnivoren en herbivoren. Het is wondervoedsel dat bijzonder genoeg bij iedereen in de smaak valt. Wanneer de vriend en mentor van Jack Wolfgang wordt gedood, neemt Jack feilloos de geur waar van een samenzwering. Zijn zoektocht voert hem de halve wereld over. Ondanks het nieuwe voedsel is het ook een wereld van spionage en de wet: eten of gegeten worden, is nog niet helemaal en overal afgeschaft!"
Tonen - Naar de strip

Mattéo 4 Vierde periode (Augustus-september 1936)

Jean-Paul Gibrat behoort ontegensprekelijk tot één van de grootheden van het hedendaagse Franse stripgebeuren. Zijn oeuvre is niet erg uitgebreid, zeker niet in vertaling. Zijn reputatie werd definitief gevestigd met de beide tweeluiken over wereldoorlog II, Het uitstel en Elke raaf pikt. Met Mattéo gaat hij verder terug in de tijd. Deel 4 is het tweede deel van de cyclus die de tweede helft van de jaren dertig behandelt. Mattéo's anarchistische achtergrond laat Gibrat toe hem naar de burgeroorlog in Spanje te verplaatsen. Gibrat kan hierbij alles uit de kast halen met schitterende landschappen, vrouwelijk schoon op zeer vrouwelijke wijze weergegeven en karakterkoppen. Alhoewel het verhaal minder complexiteit en diepgang vertoont dan de topwerken van Gibrat, waaronder ook de vorige delen van Mattéo mogen gerekend worden, toch blijft het een strip die meer dan de moeite waard is.
Tonen - Naar de strip

Bloesems in de herfst 1 Bloesems in de herfst

Nog eens als bloesem bloeien wanneer je in de herfst van je leven zit, het is iets waar velen wel op hopen. Meesterverteller Zidrou slaagt er eens te meer in een boeiend en diepgaand verhaal te vertellen over een ontluikende liefde op rijpere leeftijd, zonder enige meligheid. Op haar beurt brengt Aimée de Jongh dit verhaal schitterend in beeld. Ze slaagt erin om gevoelens heel expressief te tonen in haar gekende stijl en laat het geluk van de pagina's spatten. Een bijzonder optimistisch boek dat niet enkel de rijpere lezer kan bekoren.
Tonen - Naar de strip

Een vreemd maar teder geraas 1 Een vreemd maar teder geraas

Wie Zep zegt, denkt meteen aan Titeuf. Maar dat deze Zwitserse auteur wel meer pijlen op zijn boog heeft, bewijst hij met 'Een vreemd maar teder geraas'. Karthuizer monnik William keert terug naar de bewoonde wereld omwille van een erfenis en ontmoet er zijn neef en nicht, maar ook een jonge vrouw Mary. Zij heeft gezondheidsproblemen. Terwijl William koos voor een leven in stilte en contemplatie en zich daarmee afkeerde van de luidruchtige en oppervlakkige wereld van zijn tante, leert Mary hem dat er ook een andere weg mogelijk is. Die van een geraas. Vreemd, maar teder. Met rake pennentrekken en in sobere kleuren brengt Zep dit verhaal dat verstillend en tegelijk troostgevend is. Topstrip!
Tonen - Naar de strip

Kurdt 1 Kurdt

Tijdens het volgen van de sporen van Kurt Cobain in de staat Washington begint de auteur na te denken waarom Kurt Kurdt werd en tot zijn wanhoopsdaad werd gedreven. Het resultaat is niet zo zeer een verstripte biografie van een rocklegende maar wel een pleidooi om jezelf trachten te zijn, te worden en te blijven. Want iedereen staat vroeg of laat in de schoenen van Kurt. Bijzondere graphic novel door Gerrit De Bremme, die door fund raising werd mogelijk gemaakt.
Tonen - Naar de strip

Shi 1 In het begin was er woede

Shi, het Japanse teken voor de dood, is een nieuwe reeks uit de koker van Zidrou en prachtig getekend door José Homs. In het Victoriaanse Londen sluiten een rijke maar rebelse jongedame, een jonge Japanse moeder en een schooiertje vriendschap. Deze lijkt aan de basis te liggen van aanslagen die in het heden gepleegd worden. Het verhaal boeit van begin tot het einde. Het tekenwerk van Homs werd terecht beloond met de Prix St Michel voor het best getekende album.
Tonen - Naar de strip

Afscheid van een muze 1 Afscheid van een muze

Afscheid van een muze is een vrolijk boek over twee mensen die dol zijn op elkaar en geen gekke situatie uit de weg gaan. Meer dan honderd pagina's mogen we genieten van deze ongewone romance en krijgen we een ongecensureerde inkijk in het leven van Pieter Aspe en zijn muze Bernadette. Deze combinatie boek/strip is reeds meerder malen uitgeprobeerd maar in 'afscheid van een muze' vormt dit een mooi, elkaar aanvullend geheel. Conclusie: een vrolijke, diepmenselijke graphic novel afgesloten met een traan. Sprookjes zijn niet oneindig.
Tonen - Naar de strip

Trent INT 1 Integraal 1

Rodolphe en Leo zijn een alom gekend duo in de stripwereld. Samen maakten ze een diepmenselijke strip over een sergeant bij de Mounties, Philip Trent. Waar het scenario een diepzwart kantje heeft, hebben de personages, en niet in het minst Trent zelf, een grote aaibaarheidsfactor, gevoelig tot op het bot en met het hart op de tong zolang het maar niet over zichzelf gaat. Deze reeks boeit van begin tot einde, ondermeer dank zij de plotwendingen. Wie de losse strips nog niet bezit en geen zin heeft om in de bakken op een stripbeurs te zoeken, is het ideale moment aangebroken om in zijn geldbeugel te schieten en deze integrale aan te schaffen. Je zal het je zeker niet beklagen.
Tonen - Naar de strip

Hibakusha 1 Hibakusha

In Hibakusha neemt Thilde Barboni ons mee in een prachtig liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een van de meest gruwelijke oorlogsdaden uit de menselijke geschiedenis, namelijk het bombarderen van Hiroshima en Nagasaki. Het contrast van de oorlogsomstandigheden met de openingsscène is confronterend maar maakt dit boek des te aantrekkelijker. Het oogstrelende tekenwerk van Olivier Cinna maakt het plaatje compleet en maakt dat dit werk nog lang nazindert.
Tonen - Naar de strip

Toen David zijn stem verloor 1 Toen David zijn stem verloor

Judith Vanistendael toont in dit meesterwerk hoe de naasten van David omgaan met zijn nakend overlijden. Van de kinderlijke onschuld van een 8-jarige dochter over het onbegrip van de andere dochter -zelf pas moeder geworden-, tot de opstandigheid van de partner. Aangrijpend zonder melig te worden. Een toonbeeld van observatiekracht en empathisch vermogen.
Tonen - Naar de strip

Monet 1 Op zoek naar het licht

In "Monet - Op zoek naar het licht" volgen we de jonge Monet, net na het overlijden van zijn moeder. Deze rebelse schilder zette zich af tegen alle gevestigde schildervormen en belandde daardoor in de armoede. Met deze graphic-novel, zijn allereerste scenario voor een stripverhaal, wil Salva Rubio het gebrek aan (auto)biografische literatuur van Monet opvullen. Hij zette het leven van een man op papier die een nieuwe strekking heeft opgericht, een leven vol tegenslagen heeft geleid, een bewogen liefdesleven heeft gehad en een onwaarschijnlijke tocht naar het exacte licht voor zijn doeken bleef zoeken... EFA, schuilnaam voor Ricard Fernandez, werkt zijn verhaal volledig in de stijl van Monet af. Deze moedwillige keuze van EFA geeft je het immense gevoel van je in een grote tentoonstellingsruimte in stripvorm te bevinden. Alles ademt de schilder, ruikt naar de schilder, de verf, de stad of het platteland, meegezogen in elke plaatje, elke penseelstreek, elke potloodstreep.
Tonen - Naar de strip

Universal War Two 3 De exodus

Het derde deel uit de serie Universal War Two (kortweg UW2) is al even een feit! Velen hebben lang gewacht op deze nieuwe cyclus die volgt op het alom geprezen UW1 van Denis Barjam. In dit deel komen antwoorden maar vooral nog veel meer vragen. Feit is dat de mensheid voor een veel grotere uitdaging staat dan hij ooit kon vermoeden. De totale vernietiging is nabij en zelfs de technologisch enorm geavanceerde Canaänieten zijn radeloos. Het heelal dat Barjam schept is bijna niet te bevatten. Hoe hij de nietigheid van de mens, het zonnestelsel en zelfs onze melkweg weet te accentueren en kan doen doordringen in onze hersenen, is verbijsterend. Wij zijn niets. Onbetekenend in al onze zelfvoldaanheid. Daarbovenop doet hij je stilstaan bij de stupiditeit en onkunde van de menselijke beschaving en het onvermogen om een vredige maatschappij te stichten. World War I en World War II? Het kan erger! Véél erger!
Tonen - Naar de strip

Het eiland 1 Het eiland

Ben je bereid de prijs te betalen voor je vrijheid of is het dan geen vrijheid meer? Op dit eiland wonen overlevers. Er was een oorlog maar zij waren er niet in geïnteresseerd. Nu, zoveel jaar later, de oorlog al half vergeten, komt er een soldaat terecht op het eiland. Zelf zegt hij een deserteur te zijn, maar kunnen ze hem vertrouwen of is hij de voorhoede van een nieuwe invasie? Voor- en tegenstanders staan op en maken het er niet gemakkelijker op...
Tonen - Naar de strip

De adelaars van Rome 5 Vijfde boek

Het door Enrico Marini geschilderde epos over de Germaanse opstand tegen het machtige Rome bereikt in dit 5e deel een echte climax. Bloedige gevechten, intriges allerhande, complexe persoonlijkheden en prachtig sfeervol weergegeven natuur maken dit tot een topalbum!
Tonen - Naar de strip

Absolute Watchmen (Lion) 1 Absolute Watchmen

Bloed kleurt de straat. De politie speurt naar bewijzen. Bij donker beweegt een schim door de straten op zoek naar sporen. Allen zijn op zoek naar het antwoord op de vraag "Wie vermoordde de Comedian? En waarom?".
Alan Moore en Dave Gibbons grijpen de lezer vanaf de eerste prent bij z'n keel en voeren die zonder mankeren mee tot het einde van deze dikke turf van bijna 500 bladzijden. Het verhaal is geweldig en onthult op een magistrale wijze puzzelstukje na puzzelstukje heden, verleden en toekomst van de protagonisten. Het is vooral de menselijkheid van de superhelden met al hun positieve, maar vooral negatieve kanten, die dit boek ver boven andere superheldenverhalen verheft.
Niet voor niets werd en wordt dit verhaal als beste beeldroman aller tijden bestempeld.
Tonen - Naar de strip

Magritte 1 Een surrealistische kroniek

Magritte, de surrealistische schilder van Belgische afkomst zal niemand onbekend zijn. Enkele gebeurtenissen en fasen in de kunstenaar z'n leven werden door Zabus en Campi verpakt in een uniek verhaal dat betoverend werkt. Dit tot de verbeelding sprekende album komt dankzij de prachtig geschilderde tekeningen optimaal tot z'n recht en geeft op een luchtige manier meer inzicht in heel wat van z'n werken.
Een absolute must! Zeker voor kunstliefhebbers.
Tonen - Naar de strip

Sky Doll 4 Sudra

Sky-Doll is een door Barbucci en Canepa gecreëerde space opera. Na 7 lange jaren wachten is het vervolg er eindelijk...
De androïde Noa, oorspronkelijk gecreëerd om te voldoen aan mannelijke behoeften, komt langzaam maar zeker de waarheid over zichzelf te weten. Krijgt op de kleurrijke planeet Sudra, een verzamelplaats voor allerlei godsdiensten, haar lotsbestemming een volgende en definitieve wending?
De erg kleurrijke tekeningen van Barbucci met kleuren van Canepa schotelen de lezers een prachtig schouwspel voor dat doet likkebaarden.
Tonen - Naar de strip

De meesters van de gerst INT 1 Integraal 1

25 jaar geleden vertelde Van Hamme het verhaal van een brouwersfamilie. In deze eerste bundeling zien we hun geschiedenis van 1854 tot 1932. Werk, geduld en geloof waren de bouwstenen waarop de familie Steenfort hun bier-imperium uitbouwde. Elk album uit de reeks verhaalt over een nieuwe generatie die elk z'n eigen problemen heeft en dit zowel op economisch als privé-vlak. Een uiterst opwindend en gevarieerd epos dat mooi in beeld werd gebracht door Vallès.
Dit tijdloos verhaal is nu heruitgegeven door Glénat in een mooie integrale. (deel 1 van 2)
Tonen - Naar de strip

Suite Française 1 Storm in juni

Irène Némirovsky was de dochter van een joodse bankier uit Oekraïne. Ze was reeds bekend omwille van verschillende veelbesproken novelles maar moest vluchten door de gruwelen van WOII. Tussen 1940 en 1942 schreef zij een verhaal dat gebaseerd is op persoonlijke ervaringen uit de oorlog. Oorspronkelijk was het bedoeld als vijfluik, maar haar deportatie stak daar een stokje voor.
Moynot heeft van het eerste deel nu een geslaagde verstripping gemaakt die meer dan de moeite van het lezen waard is en een blik werpt op wat leefde bij de gewone man en vrouw.
Sherpa heeft het meer dan 200 bladzijden tellende album bovendien erg betaalbaar gehouden met een prijs beneden de €20!
Tonen - Naar de strip

Weegee 1 Serial photographer

Weegee is het pseudoniem van een Amerikaanse fotograaf die gepassioneerd is door z'n beroep en pas tevreden is als hij weer eens een primeur te pakken heeft. Deze haalt hij door een netwerk van medewerkers en het afluisteren van de politieradio.
Max De Radiguès en Wauter Mannaert schetsen een pakkend beeld van deze getormenteerde man en zijn manier van werken. Daarbij tonen ze ons op magistrale wijze hoe het New York van de jaren '40 uit vorige eeuw eruit zag.
Volgens een van onze recensenten is dit boek 'Eisnerwaardig!' En dat wil al wat zeggen.
Tonen - Naar de strip

Mooie momenten 1 Mooie momenten

Wie heeft ze niet, mooie momenten waarnaar je vol heimwee terug kijkt? Iedereen wil wel eens een onvergetelijke gebeurtenis vangen en inkaderen.
In z'n onnavolgbare stijl vertelt Jim over 12 zo'n onuitwisbare herinneringen. De kindertijd, een vakantie, de liefde van je leven, een slippertje,.. mooie momenten zijn er in alle vormen en soorten en kunnen een groot deel van je leven bepalen of net niet.
Laat je door Jim meeslepen in verrassende mijmeringen over 'toen'.
Tonen - Naar de strip

Marie-Leontine 1 Marie-Leontine

Vrouwenbesnijdenis, door het WGO beter omschreven als vrouwelijke genitale verminking, is een wereldwijd probleem. Zidrou en Beuchot weten deze onwezenlijke daad op een pakkende maar heel toegankelijke manier te verwerken in het liefdesverhaal 'Marie-Leontine'. Een topverhaal in de lijn van 'De verhalenverteller' en 'De platenspeler' van dezelfde auteurs.
Lees zeker ook het een 10-tal pagina's tellende dossier achterin het boek.
Tonen - Naar de strip

Dwergen 2 Ordo van de Talion

'Dwergen', de spin-off van de reeks 'Elfen' is aan z'n tweede album toe. Ordo van de Talion is vervloekt, wordt opgeleid tot meester-moordenaar in dienst van de Talion en is uit op wraak. Na 30 jaar is hij er klaar voor en poogt het onmogelijke voor elkaar te krijgen...

Dit tweede verhaal in de reeks die zich afspeelt in de wereld van de elfen mag er zijn! Zowel voor z'n verhaal als voor de tekeningen. De beslissing om voor elk deel andere auteurs te kiezen, was duidelijk de juiste.
Tonen - Naar de strip

Aâma 3 De spiegelwoestijn

Op Ona is Aâma op een bijna psychedelische manier de planeet aan het veranderen. Verloc Nim en zijn kompanen zijn onderweg naar het epicentrum van dit biotech experiment. Hun gevecht tegen de steeds veranderende omgeving is er eentje die hen op de rand van overleven brengt.

Dit derde deel, van Frederik Peeters prijzen winnende reeks, trekt ons dieper in een complexe en lsd-achtige toekomst waar schepping en een onduidelijke toekomst samenlopen hand in hand.

Tonen - Naar de strip

De grote dode 6 De bres

Eindelijk lijkt de Aarde gekalmeerd te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat er geen problemen meer zijn. Blanche laat een spoor van geweld achter waar ze komt. Gaëlle en Pauline zijn ook niet echt gevrijwaard van onmenselijk gedrag op hun moeilijke weg terug naar de boerderij in Bretagne. Aan de andere kant wordt heel wat duidelijk gemaakt en eindelijk krijgen we al heel wat antwoorden op onze vragen maar het zou Loisel niet zijn als hij ons weer laat hangen op nog meer problemen en vragen dan voorheen. Dit zesde deel van De Grote Dode is weer een pareltje in de reeks en het stilt je honger naar antwoorden toch al gedeeltelijk.
Tonen - Naar de strip

Meta-baron 1 Wilhelm-100, de techno-admiraal

Wilhelm is een op moord en terreur kikkende Techno-Admiraal van het Techno-Techno leger.
Tijdens een benoeming van de nieuwe ambassadeur van Marmola, waar het nodige Epyfiet wordt ontgonnen dat je sneller dan het licht laat reizen en dat tevens de thuisplaneet van de Meta-Baronnen is, verplicht Wilhelm, door alle concurrentie uit te schakelen, de Techno-Paus om hem te benoemen. Wat ze niet weten is dat De laatste van de Meta-Baronnen ook onderweg is naar daar en hen zal beletten zo maar toe te slaan.

Jerry Frischen vertelt het verhaal zoals we gewoon zijn van Jodorowsky, adembenemende oorlogen en even zwaar klinkende dialogen die op het pas lopen van de tekeningen die Valentin Secher op je oogvlies loslaat. Ze stappen beiden, zonder blozen, in de voetsporen van grootmeesters Jodorowsky en Gimenez met dit eerste deel.

Scifi-tastisch werk!
Tonen - Naar de strip

Thor: God of Thunder (Standaard) 2 Deel 2

Het jaar komt traag op gang wat betreft nieuwe uitgaven, maar De Standaard Uitgeverij laat ons allezins niet wachten op vervolg delen van hun Marvel reeksen.

Wanneer alle goden worden afgeslacht door De Godenslachter dient Thor Odinson zich te bewijzen in het verleden van Midgard en het heden en de toekomst van Asgard. Bliksemflitsend tussen deze periodes zien we de actie, de twijfel, de pijn en misschien ook wel een klein sprankje hoop.
Een verhaal, over de God van Donder en Bliksem, vastgelegd om de gewone mensen een reden te geven zich te verdiepen in een God met veel menselijke trekjes.
Tonen - Naar de strip

Walking Dead (Silvester) A1 Deel 1

Een zoveelste verhaal over wandelende doden. Maar wát voor één! The Walking Dead verhaalt in de eerste plaats over mensen en hoe ze reageren op een totaal nieuwe situatie. Niet alleen overleven is belangrijk, het samen leven is dat nog veel meer want niet alleen de levende doden blijken een bedreiging voor het voortbestaan van de mensheid…

Deze top-reeks die ook als televisie-serie bestaat, is er nu ook als softcover-uitgave. Een aanrader!
Tonen - Naar de strip

Over de grenzen van de tijd... INT 1 Integraal

Het is alvast niet verwonderlijk dat een integrale heruitgave van deze 'Over de grenzen van de tijd' zich als beste strip van het jaar mag profileren. Met voorsprong dus op plaats nummer één en daarmee ook onze laatste strip van de week. Altijd al de moeite geweest om te herlezen, indien je het werk nog niet zou kennen spoed je dan als het weerlicht naar de SSZ en zorg dat je deze nog voor het einde van het jaar kan binnenhalen.

Genot gegarandeerd.

Vanwege het gehele Stripinfo.be team alvast een prachtig eindejaar toegewenst en moge 2016 heel veel nieuwe en even goede stripreeksen opbrengen!
Tonen - Naar de strip

Het narrenschip 1 Gekwater

In het verleden niet volledig uitgegeven, maar nu Daedalus het geheel weer oppikt kunnen we eindelijk van het absurd komische wereldje van 'Het Narrenschip' genieten zonder twijfel. Een nieuwe vertaling en een mooie uitgaven in SC en HC.

Op de 77ste dag van de Mistmaand van het jaar 627 werden er in het liefelijke stadje Gekwater de volgende bevindingen vastgesteld: de bevolking klaagt over doffe, onderaardse geluiden; er werd een netwerk van illegale handel in kolokwinten ontdekt en de riolen worden bevolkt door een tot hiertoe volkomen onbekende monstersoort. Bijgevolg vragen de ministers en onderministers aan de koning de toelating om maatregelen te mogen treffen teneinde de orde zo vlug mogelijk te kunnen herstellen.


Tonen - Naar de strip

Beeldschoon 3 Gewone stervelingen

Zelden slaagt een stripreeks er in om hier tweemaal per jaar terecht te komen, maar het is niet voor niets de verrassing van 2015.
Dit laatste deel uit het drieluik sluit het meest geslaagde sprookje van dit jaar af. Het trio Hubert en Kerascoët slagen erin om, via een vrij eenvoudige vertelling en dito grafische weergave, dit lelijk eendje uit te laten groeien tot een majestueuze zwaan.
Tonen - Naar de strip

Samoerai 9 Ogomo

Takeo en zijn broer, zijn na hun hereniging, gevangen genomen door Ogomo en hebben hulp nodig. Meester Kazé, hun oude mentor, helpt hen verder uit deze benarde situatie.
Magie, vuile trukken en keizerlijk verraad staan nog verder op de agenda om op te lossen. Tevens is dit einde het begin van een nieuw tweeluik zonder het grote overkoepelende verhaal uit het oog te verliezen.
Di Gorgio lijdt je zonder veel moeite door het geheel en met het magistrale werk van Genêt geniet je weer van al die prachtige tekeningen. TOP reeks.
Tonen - Naar de strip

De klaagzang van de verloren gewesten 3.1 Blackhead

Een geheimzinnig woud, een trotse burcht, een verbeten strijd om de troon, een magisch amulet en kibbelende heksen. Na de samenwerking met Rosinski en de te vroeg overleden Delaby laat Jean Dufaux de artieste Béatrice Tillier een derde cyclus van zijn Verloren Gewesten tot leven brengen.
Tonen - Naar de strip

Amoras 6 Barabas

Eindelijk, dit moet het meeste verwachte laatste deel ooit zijn geweest. Alle intriges, tijdsprongen en protagonisten krijgen nog een plaats in de spotlights. En laten je oogverblindend achter. Suske, Wiske en Jerusalem stelen de show, maar ook Sidonia, Lambik en Jerom krijgen een plaatsje.
Legendre laat je geen ogenblik gerust met je op het verkeerde been te zetten en Cambré heeft het helemaal onder de knie om je mee te nemen in deze rollercoaster. Enige vraag die nu nog over blijft is wat gaat dit duo in de toekomst brengen? Ik gok alvast niet op een tweede cyclus van Amoras maar hoop op een andere zwartgerokte schurk!
Tonen - Naar de strip

Gung Ho (Nederlandse nummering) 2 Kortsluiting

Zack en Archer beginnen het stilaan gewoon te worden in Fort Apache. De tiener hormonen krijgen meer en meer invloed in de onderlinge vetes tussen de clans en als dat nog niet genoeg is zijn er langs de buitenkant van het fort veel gevaarlijkere problemen waar de volwassenen ook het hoofd zullen moeten aan bieden.
Het duo Von Eckartsberg en Von Kummant, die je ook al kent van Kroniek der onsterfelijken, heeft meer dan een dikke hit te pakken. Ook in het tweede deel van dit post-apocalyptische verhaal tonen ze uit welk hout ze gesneden zijn. Hun moderne invloeden zowel in verhaal vertellen als het grafisch werk toont dat je gerust heel wat kunt met hedendaagse digitale technieken.

Tonen - Naar de strip

Mooie zomers 1 Zuidwaarts

1973, Wanneer Pedro zijn laatste pagina's van zijn nieuwste strip is aan het afwerken, zit de gehele familie te wachten om op hun welverdiende vakantie te vertrekken. Gaande weg leren we de familie kennen op weg naar hun bestemming, in een moment waarop velen hun huisgenoten echt terug leren kennen, maar niet alles loopt steeds van een leien dakje. Laat het maar aan Zidrou & Lafebre over om je in een wereld te vervoeren met enorm vele herkenbare emoties. Terug simpele topklasse!
Tonen - Naar de strip

Aâma 2 De onzichtbare menigte

Verloc reist samen met zijn broer, een industriële spion, en een robot-aap naar een verre planeet waar een delegatie van geleerden een geheimzinnig experiment uitvoeren. Deze planeet lijk in eerste instantie onherbergzaam te zijn, maar er is wel degelijk een geheimzinnig soort leven...
Frederic Peeters kluistert je aan je favoriete zitplaats voor een psychedelische rit die je in scifi land niet zo vaak tegenkomt. Aâma is buitenaards goed materiaal!
Tonen - Naar de strip

Suske en Wiske: SOS Kinderdorpen 1 De spitse bergen

Omdat we uiteraard ook een warm hart dragen voor goede doelen. De volgende zes weken lang kan je SOS Kinderdorpen helpen door buiten reeks albums te kopen van "Suske en Wiske". Zes bekende vlamingen hebben meegewerkt aan deze toch wel aparte albums. Elk heeft zijn eigen vertellende insteek en ook grafisch worden we verwend door zes even getalenteerde tekenaars, die nog meer dan het verhaal ook onze geliefde stripfiguren een unieke identiteit geven. Reden genoeg dus om deze collectie aan te schaffen en daarbij ook het project van SOS kinderdorpen te steunen.
Tonen - Naar de strip

De onschuldige schuldigen 1 Het lek

Honoré, Adrien, Miguel en Jean werden schuldig bevonden aan kleine misdaden en veroordeeld tot een langdurig verblijf in een strafkolonie op het platteland. En hoewel er enkel minderjarigen in deze nor zitten, toch zijn die al lang hun onschuld kwijt. Vernederingen, onderwerpingen, repressie en misbruik zijn dagelijkse kost. Om hiertegen het hoofd te bieden, beloven de vier vrienden verenigd te blijven en samen te vechten. Want in deze door de staat opgerichte hel is slechts één wet: "Echte moed laat zich nooit neerslaan!"

Tonen - Naar de strip

Beeldschoon 1 Vervuld verlangen

Stel, je bent niet moeders mooiste, niet bijster intelligent en je maakt vis schoon in een gehucht. Maar dan: een wonder! Plots verandert je aanblik en ziet iedereen je als de mooiste vrouw op aarde. Alles verandert! ... maar niet altijd even positief.
Beeldschoon is een prachtig uitgewerkt grafisch juweel en afgerond verhaal in drie delen, met tekeningen van Kerascoët en tekst van Hubert.
Tonen - Naar de strip

Cyrrus INT 1 Cyrrus - Mil

2015 zal in de stripgeschiedenis verdwijnen als het jaar van de integrales, zoveel is nu al zeker. Het oeuvre van Andreas kan hier en daar best wat heruitgaven gebruiken en wat beter dan Cyrrus en Mil samen te voegen tot één album. Het door de tijd doordrongen verhaal hoort thuis op de plank waar ook Rork, Capricornus enzoveel meer van Andreas een terechte plaats kregen.
Tonen - Naar de strip

Johan en Pirrewiet INT 1 De integrale 1

Voor velen pure nostalgie, voor velen ook de verlossing om nu eindelijk deze verhalen te kunnen lezen zonder bergen geld achter te laten.
Peyo's duo neemt je mee naar de middeleeuwen om in zijn gekende humoristische tekenstijl je kennis te laten maken met het begin van zijn succes. Trouwens uit deze reeks zijn ook de smurfen ontstaan. Johan en Pirrewiet verzameld in 4 integrales, waarvan de eerste 2 nu beschikbaar worden, compleet met achtergronddossier en onuitgegeven grafisch materiaal.
Tonen - Naar de strip

Het kasteel van de sterren 1 1869: De verovering van de ruimte - Vol. 1

Aan het einde van de negentiende eeuw dachten wetenschappers dat de ruimte bestond uit ether, een middel waarmee je de hoogte in zou kunnen stijgen. Marie Dulac heeft haar leven gewijd aan het onderzoek naar deze stof, alleen weet niemand waar zij zich nu bevindt en wat er van het onderzoek overblijft. Wanneer haar zoon Seraphin uitgenodigd wordt op het kasteel van de koning van Beieren, is deze wantrouwig. Zal hij zijn moeder daar terugvinden? Ondertussen heeft Bismark, prins van het naburige Pruisen, zijn begerige oog op Beieren laten vallen ... Alex Alice neemt je in pure Jules Verne stijl mee en dompelt je onder in een omgeving die getuigt van extreme kunde. Puur genieten.
Tonen - Naar de strip

Het derde testament INT 1 Integraal

Het oude en nieuwe testament zegt je wellicht wel iets, maar niet een derde testament. En toch zijn er verschillende groepen naar op zoek. De informatie die er in onthuld wordt zou de katholieke leer onderuit halen en dus is ze zeer gegeerd, enerzijds door de kerk om zichzelf te beschermen en anderzijds door anderen om juist de kerk onderuit te halen. Dorison is een eerste klas verhalen verteller en Alex Alice de man die zijn teken talent hier ook weer maximaal weergeeft houden je samen uren gekluisterd aan al hun pracht in deze magnifieke integrale.
Tonen - Naar de strip

De beeldhouwer 1 De beeldhouwer

Een betoverende stadsfabel over een jeugddroom, een afspraak met de Dood, de prijs van kunst, de waarde van het leven en een wanhopige liefde.
Dankzij een afspraak met de Dood wordt de jeugddroom van een jonge beeldhouwer vervuld: hij is in staat om alles wat hij bedenken kan met zijn blote handen te creëren. Maar nu hij nog maar 200 dagen te leven heeft, kan hij niet beslissen wat hij wil beeldhouwen. In de laatste momenten van zijn leven ontmoet hij de liefde van zijn leven en dat maakt het er voor hem niet echt makkelijker op.
Tonen - Naar de strip

Over de grenzen van de tijd... INT 1 Integraal

Een sympathiek gezin uit Londen vestigt zich in 1906 in Barellito, een dorpje aan de Italiaanse kust. De vader droomt ervan om de plaatselijke visserij te moderniseren door er een stoomboot te introduceren. Zijn zoon William ontdekt een zonovergoten paradijs en geniet van de vrijheid, samen met zijn nieuwe vrienden Paolo, Nino en Lisa. Lisa is een knap meisje dat beschikt over eigenaardige krachten. Maar langzaamaan verandert de vijandigheid van de dorpsbewoners in haat en breekt er geweld uit in het paradijs. Pure kunst van Abolin en Pont, heruitgebracht voor de mensen die het nog niet kennen. Deze integrale staat niet voor niets op nummer 5 in onze stripparade 'beste reeksen'. Hou jullie dus niet in met naar de SSZ te lopen!
Tonen - Naar de strip

Centaurus 1 Het beloofde land

Een enorm "wereldschip" heeft de stervende aarde verlaten. Twintig generaties volgden elkaar op sinds het vertrek. De energiereserves van het schip raken op en het wordt steeds belangrijker om een planeet te vinden die geschikt is voor hun nakomelingen. Vera, planeet van de ster Proxima Centaurus, lijkt daarvoor in aanmerking te komen. Een bemanning, die op verkenning gestuurd wordt, verliest de verbinding met het schip en ontdekt een mysterieuze wereld... Maar is het echt een veilige haven of een land vol gevaren? Wat gebeurde er met degenen die de ruïnes hebben achtergelaten? Zijn ze vertrokken en waarom?
Tonen - Naar de strip

De grote dode 5 Paniek

Normaal gezien spreken we hier uitsluitend over de strip van de week, maar elk deel uit deze reeks is bijzonder sterk en daarom ook weer is dit vijfde deel strip van de week. De Grote Dode hoeft voor velen geen introductie meer toch voor diegenen die de reeks niet kennen:
Bretagne. De arme Pauline wou van de rust op het platteland genieten om haar eindwerk in politicologie voor te bereiden. Maar na autopech, krijgt ze onderdak van Erwan, een jonge kleurling die eenvoudig in het midden van vreemde voorwerpen en boeken leeft. Pauline weet niet dat deze ontmoeting het uitgangspunt is naar een andere dimensie die haar hele leven en dat van de wereld zal omslaan. De "mystieke" Régis Loisel sluit zich aan bij de talentvolle pen van Vincent Mallié om dit fantastisch verhaal in beelden te zetten.
Tonen - Naar de strip

Krasse knarren 2 Bonny and Pierrot

Lupano en Cauuet beschrijven op hilarische manier de vrije val van onze maatschappij. Maar Mimile, Antoine, Pierrot en zijn slechtziende anarchisten zijn er gelukkig nog om ervoor te zorgen dat er niet van de juiste koers wordt afgeweken. Een onverwachte overmaking van het ‘roofzuchtige geldwezen’ komt als geroepen, maar wekt bij Pierrot ook pijnlijke herinneringen op. Ann Bonny, zijn extreem liberale muze, verschijnt weer ten tonele ... Wilfrid Lupano en Paul Cauuet blijven kostelijke scènes en dialogen tekenen en schrijven die de lezer nog lang zullen heugen. Wat ook maakt dat dit 2de deel als een huis naast het eerste kan staan! Geweldig!
Tonen - Naar de strip

Undertaker 1 De goudvreter

Nu hij terminaal ziek is, wil Joe Cusco nog één wilde nacht: drank, eten en goud. Hij is immers vastbesloten zijn fortuin mee te nemen in zijn graf dat hij heeft verworven met al zijn mijnen. Voor hij zelfmoord pleegt, slikt hij daarom het goud in dat hij kreeg voor de verkoop. In zijn testament geeft hij Rose Prairie, zijn trouwe hulp, de opdracht Undertaker Jonas Crow te vergezellen naar zijn laatste rustplaats, de eerste mijn die hem succes bracht. Maar dit zou het Wilde Westen niet zijn als het duo het ene gevaar na het andere zal moeten trotseren!
Tonen - Naar de strip