stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Niklos Koda 6 Zwarte magie


Het succes van de spion-diplomaat Niklos Koda begint stilaan afgunst te wekken. Sommigen proberen hem zelfs in diskrediet te brengen. Ondanks alles - of juist daarom? - geeft het ministerie van Justitie hem opdracht om een mysterieuze moord op te helderen.
Een parlementariër en klant in het restaurant waar ze beiden waren neergestoken. De moordenaar kan niet uitleggen hoe hij daar terechtkwam en het slachtoffer kende hij ook al niet. Hij weet evenmin wie de verleidelijke vrouw was die zich in zijn gezelschap bevond en die hem ertoe aanzette deze misdaad te plegen...

Niklos Koda is één van de zovele reeksen die Jean Dufaux schrijft. Hoe hij er in slaagt elk jaar zoveel strips af te leveren is een raadsel. Het meeste van zijn werk is nog goed ook. Zo ook Niklos Koda, een intrigerende spionagereeks met invloeden als magie en voodoo. Dufaux maakt de reeks echter nogal ingewikkeld door vele dingen niet uit te leggen of maar gedeeltelijk te verduidelijken. Dit zorgt ervoor dat je als lezer best oplettend bent tijdens het lezen van de reeks. Gelukkig maakt hij er nooit zo een potje van dat je er geen moer meer van snapt.
Het tekenwerk van Olivier Grenson is knap. Hij kan mooi tekenen, tekent graag knappe mensen (zowel mannen als vrouwen) en weet genoeg diepte in zijn tekeningen te werken door veel arceringen, hetgeen een goede solide feel geeft aan het geheel. Bovendien is hij goed gekozen omdat hij, door al die mooie tekeningen, het sensuele dat soms in de scenario's zit, nog wat extra kracht weet bij te geven. De inkleuring van Bertrand Denoulet is perfect voor zowel het verhaal als de tekeningen.
Deze reeks zal waarschijnlijk nooit prijzen winnen, maar voor de striplezer die graag geëntertaind wordt en toch iets meer wil dan hapklare scenariootjes a la Van Hamme is dit een goede keuze.
Zwarte Magie is het eerste deel van een nieuw tweeluik, dat zal afsluiten in... Witte Magie.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.