stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

De psy 18 Cool!


Cauvin blijft inspiratie vinden in de wereld van gekken, vreemde verschijnselen en fobieën om een nieuw album te vullen met de patiënten van dokter Medard en zijn collega’s. We krijgen weer een mengeling voorgeschoteld van één-pagina-gags, en korte grappige verhaaltjes.
Wat me wel opvalt is dat dokter Medard erg vatbaar is voor de fobieën van zijn patiënten want als er bijvoorbeeld iemand langskomt met een constante angst voor zelfmoordterroristen of het einde van de wereld laat hij zich meer meeslepen door zijn patiënt dan dat hij een pasklare oplossing voor handen heeft om zijn patiënt te helpen.
Daarnaast krijgt hij ook het bezoek van een geest, de Kerstman, een vrouw die gelooft dat haar man is gereïncarneerd in haar hond, iemand die alleen maar achterwaarts wil lopen en een ander die niet wil geloven dat zijn been is geamputeerd. De oplossingen van de psy zijn soms logisch, en hoe vreemd het ook kan klinken: soms helpen ze de patiënten echt!
Ik heb wel de indruk dat Cauvin hier wat meer absurdere humor in kwijt wil dan in zijn andere komische reeksen, maar dat vind ik net de betere grappen, zoals die patiënt die binnenkomt bij de psy met de zekerheid dat er leven is na de dood. Hij komt daartoe door een absurde redenering, maar die past dan ook perfect in de spreekkamer van een psychiater.
Let ook regelmatig op de achtergrond, regelmatig is er wel een dier of zo dat ook een rolletje krijgt toebedeeld.
Dit album is best geslaagd maar om in de medische wereld te blijven: het lezen van dit album kan aangename bijwerkingen hebben mits u zich aan de voorgeschreven dosering houdt en niet alles in één keer consumeert.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.