stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Black Butler 1 Deel 1


Er verschijnen weinig manga's op het moment, en daarom heb ik eens een nieuwe reeks geprobeerd. Ik heb direct de eerste drie delen van Black Bulter gekocht, en die bevielen me geweldig.
De tekenstijl is erg fijn, en doet veel gesofisticeerder aan dan die van Shaman King en zo, die soms nogal schematisch overkomen.
En wat ik bijzonder vind, is dat BB getekend lijkt om fijne stoffen en tule en kant te kunnen weergeven. En dat past goed bij het onderwerp.
De hoofdpersonages bevinden zich in een rijk 19de eeuws Engeland, en met die tekenstijl kunnen ze de verfijning van die rijkdom goed weergeven.
Maar het gaat niet over de rijkdom en de luxe, het gaat over de vreemde misdadigers die zich achter de gordijnen verbergen.
De eerste aflevering leek nog niet veel zaaks, maar dat is bij veel manga zo: de series stoppen in de eerste aflevering vooral veel elementen om de personages en de wereld van het verhaal voor te stellen, en als dat is gebeurd, kan het verhaal losbranden, vol variatie en ontwikkelingen.

Dit is een recensie van een gebruiker.