stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Een nacht in Rome 1 Deel 1


Het moet gezegd worden: soms komen parels van albums ook eens uit de kant van de kleinere uitgevers. Deze keer is het weer Saga die met de eer gaat lopen om een knaller van een album in huis te hebben dat dan waarschijnlijk ook in zijn eerste druk nog moeilijk zal te vinden zijn. Onlangs hadden ze succes met Sir Arthur Benton waar ook al een schrijnend tekort aan is. Maar we komen terug op 'Een nacht in Rome'. Thierry Terrasson, aka Jim, heeft reeds heel wat moeilijk watertjes doorzwommen in Vlaanderen. Het niet echt warm onthaalde ‘De nieuwe ijstijd’ en Fee dat niet werd verdergezet bij Casterman. Voorlopig teert hij hier op het enige kleine succesje: Reign. In alle albums had hij ofwel de rol van tekenaar of scenarist. Dit album is het eerste in Vlaanderen waar hij de touwtjes volledig in handen heeft, en hoe!

Raphael & Sophia hebben alles om gelukkig te zijn. Hij viert bijna zijn 40ste verjaardag en heeft al 10 maand een denderende relatie met Sophia die de ultieme droomvrouw is voor vele mannen. Op de vooravond van zijn verjaardag vieren ze thuis reeds zijn verjaardag. Het laatste pakje dat hij opent is een VHS-tape met een belofte die hij samen met de wondermooie Marie heeft gemaakt 20 jaar geleden. Ze zouden elkaar weer zien op hun 40ste verjaardag – die voor beiden op dezelfde dag valt – en met elkaar de nacht doorbrengen.

Jim neemt je mee op de meest simpele manier tussen twijfels, oude liefde, begeerte die weer heropleeft en zijn huidige relatie met zijn vriendin Sofia, het vleugje mystiek, de losbandige Marie die hem al meerdere keren heeft bedrogen, maar ook niet vergeten is wat ze beloofd hadden aan elkaar. Hij vertelt het zo simpel dat je er niet bij nadenkt en je je letterlijk verliest in het album en na 96 bladzijden het dan ook teleurgesteld neerlegt omdat je niet meteen aan het tweede deel kan beginnen.

Modern, strak, consistent, mooie omgevingen en goed uitgewerkte en ook mooie personages is hetgeen er uit zijn pen is gevloeid. Als je hem al kende van Reign, waar hij scenarist was, zal je er wel wat in herkennen maar hier heeft hij echt aan de situatie gewerkt en er zijn eigen stempel op gezet en hij heeft dan ook heel goed zijn huiswerk gemaakt om het realistisch te maken. De omgevingen waar alles zich afspeelt kloppen gewoon.

Een nacht in Rome is een dijk van een album en zelden ben ik zo op mijn honger blijven zitten, smachtend naar een tweede deel. Er staan nog heel wat dingen te gebeuren die terug zullen leiden naar de eerste pagina’s van dit album. Ik hoop dan ook dat jij vlug genoeg beweegt om niet uit de boot te vallen indien je een Hardcover wenst.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.