stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

We gaan u eens lekker doodmaken 1 We gaan u eens lekker doodmaken


De titel van dit boekje zal wel bij velen de wenkbrauwen doen fronsen. Maar als je de achtergrond kent van dit boekje wordt alles wel een pak duidelijker. Dit boekje bevat een compilatie van cartoons en strookjes die zijn gemaakt door Peter de Wit. Alle grappen hebben hetzelfde thema: ze gaan over de dood, euthanasie, ondraaglijk, uitzichtloos lijden, dementie en zelfmoord. Niet echt opbeurende thema's!De cartoons verschenen echter allemaal in het ledenblad “Relevant”, het tijdschrift van de NVVE, voluit de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig levenseinde. Peter de Wit is al vijftien jaar de vaste cartoonist in dit magazine. Daarnaast staan er ook enkele stroken in van Sigmund, de éénogige psychiater die eveneens een creatie is van Peter de Wit. Die stroken behandelen natuurlijk dezelfde thematiek.Het boekje bevat een zestigtal pagina’s met op iedere pagina een cartoon of een strook. Je bent er dus wel vlug door, maar het laat je toch even stilstaan bij de zware problematiek die wordt aangekaart, en dat is natuurlijk de voornaamste bedoeling van dit soort boekjes.

Kortom missie geslaagd!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.