stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Wayne Shelton 1 De missie
2 Het verraad


Geen held in spijkerbroek deze keer, maar een potige veteraan die graag zijn kennis en talent ten dienste stelt tegen redelijke prijs. Geef toe, 10.000.000 dollar om een Franse trucker te bevrijden uit een versterkte burcht ergens in het voormalige Oostblok is risico dekkend. Om de missie te kunnen klaren kan hij wel hulp gebruiken van vroegere vrienden die, overal ter wereld verspreid, doen waar ze het beste in zijn: smokkelen, stelen, motorstuntrijden, acteren... Een gezellige bende dus. Helaas (gelukkig voor ons) zijn er onverwachte wendingen die de missie wel eens zouden kunnen torpederen.

Van Hamme heeft een reuzenmosterdpot. Zijn enorm geestrijk talent waardoor hij opnieuw schittert is bekend. Tekenaar Denayer (ooit in de leer bij Tibet, tekenaar van Alain Chevallier, De Brokkenmakers, Yalek...) is zeker geen groentje en een ideale persoon om Wayne Shelton een gezicht te geven. Een Largo-kloon horen we sommigen al zeggen. Mis, eerder een nieuwe adem van van Hamme. Largo is nu eenmaal een mediaproduct geworden en nogal vastgeroest in zijn eigen succes. Met Wayne Shelton liggen alle wegen nog open.

De Missie en Het verraad vormen één verhaal en puur amusement. Zoals een recensieschrijver ooit zei: 'Zelden vervelend die van Hamme!'.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.