Recensie

Mega stripboek 17 Mega stripboek 2013


Het Mega Stripboek van de Standaard Uitgeverij is aan zijn 17de editie toe. Jaarlijks bundelt de uitgever 10 verschillende strips uit evenveel reeksen in 1 mega-dik album van enkele honderden pagina’s. Dit lijvige boek bevat de volgende verhalen:

Lambiorix (Suske &Wiske)
Havana Gilla (Kiekeboe)
Het geheim van de pastoor (Urbanus)
Zilveren tranen (Nero)
Smurfensoep (De Smurfen)
Mieleke Melleke Mol 7 (Urbanus vertelt)
De vliegende reporter (FC De Kampioenen)
De blauwe heks (De Rode Ridder)
De berenjagers (Bakelandt)
Het gouden Bolleke (Vertongen en co)

Dit is een heel divers aanbod dat bovendien voor elke leeftijd wel wat biedt: zowel de allerjongsten als de alleroudsten in het gezin zullen hun gading vinden. Het betreft veelal wel oudere strips, maar het zijn en blijven stuk voor stuk albums die niet vervelen. Ook op gebied van inhoud is er voldoende variatie: spanning, avontuur, humor, liefde,... je vindt het allemaal weer in minstens één van de verhalen. Geen redenen tot klagen op dat gebied...

Ik vind dit een zeer lovenswaardig initiatief waar veel jongeren mee gebaat zijn. Niet alleen de prijs, maar ook de inhoud is de moeite meer dan waard. Dat alles op goedkoper (dik) papier is gedrukt waarbij de structuur waarneembaar is, doet geenszins afbreuk aan het geheel en geeft integendeel zelfs een solide indruk.

Besluit: voor net geen €10 haal je met deze bundeling heel wat uurtjes vertier in huis waar de kids zeker hun gading zullen in vinden. Niet alleen ideaal als kennismaking met bepaalde reeksen, maar evenzeer een ideaal exemplaar om op het nachtkastje te leggen of mee te nemen op reis. Nee, voor deze prijs kan je niet sukkelen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.