Recensie

De schilderleraar 1 Eliza


Friedrich Cyprian is niet meer wie hij vroeger was. Hij is alle levenslust verloren en hunkert naar de dood. Hij vecht dan ook het ene duel na het andere, zonder enige vrees om te sterven. Hij wint echter steeds, waardoor hij steeds nieuwe duels moet uitlokken. Nochtans mist hij het verlangen naar het leven, maar hij weet niet hoe hij het terug moet krijgen, tot hij op een dag de vrouw van beroemd schilder Adam Zinguleski ziet. Hij herkent haar meteen, alhoewel hij haar nog nooit ontmoet heeft...

Michel Faure heeft blijkbaar een vaste partner gevonden in Pierre Makyo, want na het drieluik Elsa en de 3de cyclus van Het Land van Langvergeten, werken ze opnieuw samen. En alweer, net als in Elsa, geeft het scenario Faure de mogelijkheid zijn liefde voor de schilderkunst te uiten. Het onderwerp laat hem weer toe schilderijen in zijn tekeningen te verwerken. Deze zijn altijd knap, maar staan toch wel in contrast met de gewone tekeningen, die eerder vlak overkomen. De lijnvoering daar is weinig dynamisch en de inkleuring is vaak flets.
Gelukkig biedt het scenario voldoende intrige en wekken Makyo en zijn partner Frédéric Richaud voldoende interesse. Bovendien leest het album bijzonder vlot en is het uit voor je er erg in hebt. En de cliffhanger op het einde doet je al meteen uitkijken naar het vervolg.
Geen echte uitblinker dus, maar wel een zeer aardig album.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.