stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

100 Bullets (Lion) 2 Boek 2


“In 100 BULLETS wordt mensen die onrecht is aangedaan, de mogelijkheid geboden wraak te nemen door middel van een pistool en honderd ongemarkeerde kogels. Wie zijn die mensen en waarom worden ze hiertoe in de gelegenheid gesteld? Wie is de man die hun het koffertje aanbiedt en voor wie werkt hij? Deze vragen worden beantwoord in honderd spannende hoofdstukken, waarvan er in deze serie elke maand vier worden gepresenteerd.”

De tekst op de achterflap maakt duidelijk wat je van deze reeks mag verwachten en waarom ik het een aanrader vind: er komen heel wat vragen op je af die onbeantwoord blijven. Tegelijkertijd worden ook afgeronde verhalen gepresenteerd over de personen die 100 kogels krijgen aangeboden. Je blijft na het lezen dus met een bevredigd gevoel achter, maar ook met een verlangen naar meer. Het is een concept dat ik goed kan smaken. Natuurlijk moeten ook de afzonderlijke verhalen voldoende gevarieerd zijn en de nodige aantrekkingskracht bezitten. Tot en met dit tweede deel zit dit zeker snor! Je kan eigenlijk niet voorspellen wat er, behalve wraakgevoelens, allemaal speelt bij de hoofdpersonages van elk deelverhaal en hoe het gaat aflopen. Knap.

De inhoud:
In dit tweede boek krijgen we het slot van “Schot in de zaak”, waarin barman Lee Dolan wraak kan nemen op de persoon die z’n leven ruïneerde.
“Het is en blijft een gok” gaat over 2 vrienden, waarvan de een succesvol werd in de gokwereld en de andere verschillende jaren in de gevangenis doorbracht. Het verhaal krijgt een verrassende wending als 1 van beide 100 ongemarkeerde kogels krijgt.
Tot slot wordt in “Uren, dagen, maanden, minute...man” al een deeltje van de sluier opgelicht over het antwoord op de vraag wie agent Graves is. Samen met die onthullingen komen echter nog veel meer vragen.

Tekeningen noch inkleuring zijn spectaculair. Er wordt gebruik gemaakt van grote, egale kleurvlakken zonder gradaties of speciale effecten. Dit geeft een harde uitstraling aan het geheel, iets wat goed past bij het verhaal. Niets bijzonders dus, maar ze doen waarvoor ze dienen: het verhaal ondersteunen.

Besluit: een beklijvende reeks waarin telkens genoeg van de rode draad wordt onthuld om de aandacht vast te houden. Zeker de moeite waard.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.