Recensie

Love (Dark Dragon Books) 2 De tijger


Een paradijs en een hel.. zo wordt de inhoud omschreven op de backcover. Zeer toepasselijk trouwens.

http://www.actuabd.com/IMG/jpg/love.jpg

We volgen een tijger tijdens zijn dagdagelijkse bezigheden.. wat eigenlijk neerkomt op de jacht naar voedsel betekent. Na een lekkere rustpauze, rekt hij zich uit een begint aan zijn zoektocht. Al vlug krijgt hij een tapir in het vizier. Maar dan zien we hoe vlug het allemaal mis kan gaan.. en weldra ligt hij in conflict met een krokodil, een panter of twee, een olifant,.. Kan de tijger dit wel allemaal overwinnen en zo ja, krijgt hij dan de tapir tussen zijn tanden? De afloop is uiterst verrassend.

http://static.skynetblogs.be/media/149064/371342711.JPG

We gaan toch even de loftrompet blazen over de tekeningen. Laat me toe om te starten met te zeggen dat het weer schitterend gedaan is. Hoe de tekenaar er in slaagt om elk dier een eigen karakter en lichaamstaal te geven is verbluffend. De angst, de radeloosheid, de vermoeidheid maar ook de vastberadenheid, de doorzettingskracht en de liefde straalt af van elk dier. Genieten is dan ook het enige werkwoord dat bij deze tekeningen past.

http://www.coinbd.com/series-bd/love/le-tigre/images/planche/20120910151411_t1.jpg

Er is blijkbaar enige discussie over welke van de twee uitgegeven strips in deze reeks de beste is: de vos of de tijger... wel kort en bondig: de jongere versie van de vos komt eveneens in beeld bij de tijger, dus wint de laatste altijd!

Als we dan dan toch even een minpuntje mogen aanhalen met zo een schitterende uitgave, dan is het toch wel de grote vraag waarom Dark Dragon Books in godsnaam besloten heeft de strip in kleiner formaat uit te brengen. Deze tekeningen verdienen stuk voor stuk een grote uitgave.

In het kort: laat deze reeks je niet ontsnappen!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.