stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Verloren paradijs - Psalm 2 1 Het evangelie volgens Jacob
2 Vrije val


'Mijn New York is het uwe niet'. Zo start Verloren Paradijs Psalm 2. Deze engel, die zorgt voor de introductie, zal het verdere verhaal aan elkaar praten en via meer uitleg en flash-backs zorgen dat de lezer, wij dus, het verhaal kunnen volgen en naar waarde schatten.

Jacob, een gevallen engel met een missie, heeft een kaart die de weg naar het nieuwe Eden kan blootleggen. Daar heeft hij echter wel een hulpmiddel voor nodig, namelijk bloed van Engelen. En dat Jacob niet aan zijn proefstuk is wordt ons al snel duidelijk. Hij vermoordt de engel met een priem en vangt zijn bloed op. Door dit bloed op de kaart te gieten komen er details naar boven die anders niet te zien zijn.
Jacob woon al twee jaar met Will en Luba, zijn kamergenoten. Twee mensen die hij heeft leren waarderen en die hij zijn vrienden mag noemen. Na kennis gemaakt te hebben met de nieuwe schoonmaakster Eva, een personage die nog vaak terugkomt in het vervolg van het verhaal, trekt hij naar zijn kamer om het bloed over de kaart uit te storten met apocalyptische beelden als gevolg
Maar er zijn nog kapers op de kust. Ook de wraakengelen zijn op deze kaart uit. Een veldslag breekt uit in de woonkamer van Luba, Will en Jacob en Luba laat hier het leven bij. De strijd kan beginnen tussen de goede en de kwade machten. Let the batle begin!Neen, dit is niet mijn genre van verhaal. Ik ben nooit zo een voorstander geweest. Waarschijnlijk in mijn prille jeugd eens een tegenslag gehad met het lezen van een soortgelijke strip en die dan ook nooit een tweede kans gegeven. Wel dat was oerdom van me. Deze strip is spannend. Meeslepend zelf. Het verhaal grijpt je vast en laat je doorheen de twee delen niet meer los. De tekeningen zijn fenomenaal en laten je een hemel en hel zien waar we perplex van staan en noch in de ene noch in de andere willen terechtkomen.

Ook deze tweede cyclus van Verloren Paradijs is in het Frans afgerond. Dark Dragon Books kan die dan ook in sneltempo uitgeven. Normaal is het vervolg en einde voorzien voor november van dit jaar. Heerlijk toch, op zo korte tijd een afgewerkte cyclus kunnen lezen!

Na Alberto Varanda en Philippe Xavier is het nu Brice Cossu die als derde tekenaar de reeks onder handen mag nemen. Hij zal de tweede cyclus dan ook helemaal afwerken.

Na meer dan 2 jaar krijgen we dus een vervolg op Verloren Paradijs en tegelijkertijd geeft de uitgever ook de integrale van de eerste cyclus uit. Geen nood om de eerste delen, die los staan van deze twee delen, te zoeken of te bestellen bij je stripboer. Grijp die integrale, samen met deze twee en geniet enkele uurtje van schitterende verhalen.

En wij maar denken dat engelen engeltjes waren. We zullen onze eigen bengels deze titel maar geven.
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.