stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Mechanisch land 2 Antartica


Na hun ontsnapping van de Makaton is het groepje vluchtelingen aanbeland in een ijzig landschap. Ze hebben zich verschanst in een ijsgrot en leven van de jacht. Maar zo kan het niet blijven gaan, dus besluiten ze op zoek te gaan naar andere mensen die hen eventueel zouden kunnen hebben. Ze ontmoeten uiteindelijk mensen van de stam van de Beer, maar tegelijkertijd maken ze ook kennis met een nieuw en gevaarlijk fenomeen: de mechanische wezens. Dit is echter niet het enige gevaar, want Snavelbek, die nu heer en meester is op de Mekaton, ziet hen nog steeds als een bedreiging van zijn macht en zend groepen achter hen aan...

In dit tweede deel van deze humoristische en boeiende reeks zorgt Jean-Bapiste Andréae zelf voor het scenario. In het vorige deel werdt hij daarin nog bijgestaan door Patrick Fitou. Maar veel verschil valt er niet te merken. Nog steeds gaat het verhaal verder aan een sneltreintempo en zit het vol met absurde humor in idiote opmerkingen. Amusement verzekerd.
In dit tweede deel wordt ook een tipje van de sluier opgelicht over de betekenis van de titel van de reeks. Voorlopig kunnen we er enkel naar gissen, maar één en ander duidt al in een bepaalde richting. Waardoor we uiteraard uitkijken naar het volgend deel.
Het tekenwerk is van hetzelfde hoge niveau als in het vorige deel: een beetje karikaturaal, maar met veel zorg uitgewerkt en gedetailleerd, met een zeer geslaagde inkleuring.
Een echte aanrader voor de liefhebbers van een leuk humoristisch avonturenverhaal en natuurlijk ook voor de liefhebbers van mooie tekeningen.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.