stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. We hebben de advertenties uitgeschakeld, maar misschien wil je overwegen de site te steunen met een gift?. Meer info?

Recensie

Alex Senator 2 De laatste farao


12 voor Christus. Senator Alex en zijn zoon Titus en Enak's zoon Khephren komen aan in Egypte. Ze gaan op zoek naar de dader van de aanslagen in het eerste deel. Dit doen ze in opdracht van Keizer Augustus. De veronderstelde dader Quintus Rufus zijn ze al snel op het spoor want het vermoeden is groot dat hij de opdrachtgever is voor de moorden op Lepidus en Agrippa (zie deel 1). Alex ziet op deze wijze tevens zijn kans om zijn vriend Enak te wreken die door toedoen van diezelfde Rufus het leven heeft gelaten.

Het is weer spanning alom in deze reeks. Ook nu spelen roofvogels een grote rol in het verhaal. Deze prachtige dieren zijn afgericht om te moorden. Gelukkig bestaat er een amulet die ervoor zorgt dat de dragers ervan door deze dieren niet aangevallen worden.

http://bd.casterman.com/docs/Albums/44394/9782203066373_pb1.jpg

De spin-off van Alex is ook in deel twee vernieuwend. We zien Alex als vijftiger opboksen tegen het onrecht dat hem, Enak en Keizer Augustus werd aangedaan. Dat dit op een totaal andere manier is aangepakt dan bij de traditionele verhalen van Jacques Martin is een pluim op de hoed van de bedenkers van dit epos. Mangin en Demarez zetten de Senator, want dit is wat Alex Gracuss op zijn vijftigste is geworden, neer in een historisch correcte achtergrond. Ook deze maal zijn de tekeningen een streling voor het oog. De research die beiden moeten hebben gedaan om deze tekeningen op zo een verbazende wijze op papier te zetten moet enorm zijn geweest.

De prachtige set en het spannend avontuur zijn een waardig vervolg op het werk van Jacques Martin. Een prachtig tweede deel dat afsluit met een onverwachte wending. Laat het volgende deel maar komen.

http://www.brusel.com/wp-content/uploads/2013/08/alix-senator-planche-2.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.