stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Savage (Meynet) 1 De verdoemden van Oaxaca


Savage is de nieuwe samenwerking tussen Felix Meynet en Yann. Het duo maakte ook al samen Karaat. Dit verhaal wordt een drieluik, maar het eerste deel bleek een werk van lange adem. Door gezondheidsredenen van Felix Meynet kon hij immers 18 maanden niet tekenen! Meynet is linkshandig en doordat hij vooral met Chinese inkt werkte moest hij een rare houding aannemen om geen vlekken te maken. Dit wreekte zich op zijn gestel want hij kreeg te maken met een chronische ontsteking van een gewricht in de schouder. Omdat kine niet echt hielp moest Meynet veranderen van tekentechniek om zijn schouder te ontlasten. Hij werkt nu met een groter formaat en direct in kleur. Wat ons als lezer alleen maar kan bekoren want zo heeft Meynet meer plaats om details uit te werken! Ook de inkleuring is veel helderder, wat wel past in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt: het warme Mexico!

We zijn in 1864, Frankrijk wordt geregeerd door Napoleon III, en hij heeft zijn oog laten vallen op Mexico. Hij installeert er Maximiliaan van Oostenrijk als keizer, maar eigenlijk is hij niet meer dan de marionet van Napoleon. Juarez, de afgezette Mexicaanse president, blijft echter een guerrillaoorlog voeren tegen de bezetters. Dit ongekend stukje Franse geschiedenis wordt gelukkig wat toegelicht in een extra dossier op het einde van het album. Het Franse bezettingsleger bestaat vooral uit armen die uit zijn op een beetje roem, avontuur, soldij en mooie vrouwen. Onder hen vinden we ook Felix Savage terug, een jonge luitenant die nergens voor is bevreesd. Hij is echter niet op zoek naar avontuur en geld, maar wil wraak voor de dood van zijn ouders. Op het graf van hun ouders zwoeren hij en zijn oudere broer en zus een dure eed om hun ouders te wreken. Deze eed leidt Felix acht jaar later naar Mexico. Maar veel komen we in dit deel nog niet te weten over het hoe en het waarom. We worden wel meteen in de actie gesmeten als het regiment van Felix getuige is van een gewapende overval op een postkoets door de troepen van Juarez. Felix raakt meteen al in de ban van een geheimzinnige knappe blonde vrouw die ze redden. Aan vrouwelijk schoon is er in de strips van Meynet nooit een gebrek, al lijken zijn vrouwen wel altijd erg op elkaar. Zijn wraak en zijn zoektocht naar die blonde vrouw moeten echter wachten als hij met zijn regiment omsingeld wordt door Mexicaanse guerrillero’s .

Dit eerste deel stort ons al meteen in de actie. Yann bezorgt ons al meteen een spannend eerste deel waarin we echter nog niet veel te weten komen over de reden waarom Felix Savage zich heeft ingelijfd in het Franse leger. Daarnaast leren we ook een markante historische figuur kennen, de kleurrijke kolonel Charles Dupin. En ook de geheimzinnige blonde vrouw blijkt echt te hebben bestaan, hopelijk blijft de schouder van Meynet het houden en moeten we niet zo lang wachten op het volgende deel!Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.