Recensie

Dierenriem 8 De techniek van de schorpioen


Daedalus blijft vasthouden aan zijn strak uitgaveritme van deze reeks. Samen met het veranderen van het sterrenbeeld op de kalender verschijnen ook de desbetreffende delen uit deze reeks.
Iemand met schorpioen als sterrenbeeld zou volgens welingelichte bronnen vastberaden, hardnekkig, volhardend, geheimzinnig, diepgaand, passioneel, ambitieus, eigenzinnig, fanatiek, mysterieus en mogelijk vernielzuchtig zijn. Kortom: eigenlijk de belangrijkste eigenschappen van een goede detective. Niet toevallig dus dat Ursula Black deze job uitoefent. Net zoals de andere hoofdpersonen uit deze reeks beschikt ze over een talisman met haar sterrenbeeld. En net zoals de rest bezit ook zij een speciale eigenschap. Ze beschikt over de gave van de telekinese, best handig als je als detective foto’s wil nemen om overspelige echtgenoten te betrappen. Helaas leidt dit ook tot te perfecte foto’s, waardoor Ursula's geloofwaardigheid onder vuur kom te staan. Ze krijgt echter een deftige kluif voorgeschoteld als een vrouw beroep op haar doet. Ze is het slachtoffer geworden van Roman Boyle een knappe man die rijke, eenzame vrouwen versiert om er dan na enige tijd met hun geld vandoor te gaan zodat ze arm en met een gebroken hart achterblijven. Roman zou echter ook een ring hebben gestolen, een echt familie-erfstuk. De vrouw wil die ring dan ook erg graag terug. Om Rowan op te sporen gaat Ursula te rade bij Agatha die we nog kennen uit deel drie. Zij kan mensen lokaliseren met behulp van een foto.
Rowan zou zich nu uitgeven als Tim Snake en reist mee op een cruise in de Middellandse Zee: de ideale omgeving om een nieuw slachtoffer aan de haak te slaan. Ursala wil daar echter een stokje voor steken door Rowan/Tim een koekje van eigen deeg te bezorgen.

Net zoals de meeste andere delen uit deze reeks krijgen we ook deze keer een vlot en spannend verhaal voorgeschoteld door Corbeyran. Hij weet hoe hij vakkundig een scenario in elkaar moet steken. Voor dit deel zat Djillali Defali aan de tekentafel. Beide heren kennen elkaar al van hun samenwerking voor de reeks Driften (hopelijk krijgt deze reeks ook een vervolg nu 12Bis is overgenomen)! De verhalen uit deze reeks zijn leuke losse verhalen, de een al wat spannender dan het andere. Alles zal afhangen van het laatste deel uit deze reeks om te zien of dit een topreeks wordt. Dan komen we waarschijnlijk meer te weten over de talismannen en hoe alle personages met elkaar verbonden zijn.Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.