Recensie

Don Lawrence - The Legacy 3 Grenzen


Dit eerbetoon aan Don Lawrence is een luxe uitvoering met onuitgegeven werk. Waar deel één het had over Storm en deel twee over vrouwen zoals Don Lawrence die zag is de titel van deel drie heel toepasselijk. De tekeningen tasten op sommige momenten de grenzen van het welvoeglijke af, maar meer nog tast Don de grenzen van zijn talent af. Niet alleen gebruikt hij verschillende technieken en materialen maar ook de inhoud van zijn verhalen en tekeningen bevatten meerdere tekentechnische vaardigheden.

http://www.lambiek.net/pics/pic/1021-636-999-f4h.jpg

Dit derde en jammer genoeg laatste deel van deze 'The Legacy' reeks is dan ook een waardige afsluiter waar we Don Lawrence ontdekken als zijnde meer dan de tekenaar van Storm en Trigië, zijn twee meest bekende reeksen. The Legacy is een serie boeken waarin onbekend werk uit het privé-archief van de man wordt gepubliceerd.

Ook in dit deel komen we heel wat voorstudies tegen voor lopende reeksen zoals deel 22 van Storm. Maar, en hier komen die grenzen dan weer, een belangrijk onderdeel van Dan Lawrence's werk was erotiek. Dit was voor hem de ideale uitlaatklep waar hij veel plezier aan beleefde. Zo had Don Lawrence enkele projecten zoals 'The Naughty Nursery Rhymes' en 'The Hermit and the Virgin' waar de tekeningen iets minder verhullend zijn. Eerder expliciet, doch steeds met de nodige humor verwerkt in elke tekening. (Zie de reeks 'Cathy')

Het is dus weer smullen van de prachtige tekeningen en schetsen. Elk op zich een losstaand pareltjes van zijn kunnen, hoe schetsmatig sommige tekeningen dan ook mogen zijn. reeds in het beginstadium van elke tekening is het eindresultaat al waar te nemen. Een prachtig hebbeding voor elke liefhebber van strips en mooie tekeningen, een must voor elke Don Lawrence aanbidder.

Afbeelding uit deel 2:
http://www.lambiek.net/catalog/img2/1029--59986-800-s2x.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.