Recensie

3 Hoog 1 1 bal, 2 bitches, 3 hoog


Deze 'strip' is een opgepoetste versie van de eerste druk die verscheen in 2007. De Nederlandse studentensoap volgt de avonturen van Pien, Olivier en Karlijn. Elk heeft zijn eigen karaktertrekjes die hen maken tot een karikatuur van de huidige student.

Ype Driessen heeft met deze reeks ervoor gezorgd dat de fotostrip, want dat is dit boekje, een aan de hand van foto's opgebouwde strip, terug uit de vergetelheid wordt gehaald.

Ype Driessen is met deze reeks niet aan zijn proefstuk toe en maakt fotostrips voor allerlei media, zowel weekbladen, websites als tv-programma's. Toch werd hij vooral bekend door zijn autobiografische fotostrips in NRC Next.

http://www.sapsite.nl/userfiles//_artikelen/literatuur/2007%20DECEMBER/ype.art.01.jpg

Of we deze uitgave moeten toejuichen is een andere zaak. Het boekje is gericht naar de oudere tiener die zichzelf wel zal herkennen in deze grappen en grollen, maar de humor is vaak nogal vlak tot onbestaande te noemen, op hier en daar een uitzondering na. De stereotypes worden net iets te vaak in de verf gezet, waardoor je na enkele pagina's gelezen te hebben, de rest wel aardig voorspelbaar wordt.

Aan mij is het niet besteedt, maar ik ben zeker dat er een afzetmarkt voor bestaat. Weliswaar beperkt, maar ze bestaat.

http://www.dub.uu.nl/sites/default/files/users/968/images/556450_625978220754309_71886792_n.jpgDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.