stripinfo.be wordt gratis aangeboden, maar de site in de lucht houden kost wel geld. Daarom vragen wij u vriendelijk uw ad blocker uit te schakelen op deze site. Bedankt voor uw steun.

Recensie

Suske en Wiske: Feestspecial 1 Feestspecial


De feestdagen komen eraan, dus verschillende uitgeverijen trachten nog wat verwenmateriaal op de markt te brengen. Zo ook Standaard Uitgeverij met een Suske en Wiske feestspecial. Maar liefst 240 bladzijden strips en spelletjes bevat deze klepper.

De Geverniste Zeerovers (1958 )
Lambik heeft weer eens iets in zijn hoofd gestoken. Hij koopt een schip om een wereldreis mee te maken. Zijn vrienden reizen als verstekelingen mee om een oogje in het zeil houden. Op een bepaald moment beginnen er allerlei rare zaken te gebeuren op het schip. De bemanning vlucht en Lambik strandt met het schip op een verlaten eiland.

De Toffe Tamboer (1981)
Jerom wil voor zijn verjaardag een speciale trommel en daarom laten onze vrienden zich door Barabas naar de 17de eeuw flitsen om er een te halen. De bevolking van de streek kreeg vroeger hulp van dwergen bij de landbouw, maar door een vloek slapen de dwergen altijd. Alleen tromgeroffel kan hen weer wekken…...

De glanzende gletsjer (1986)
Barabas wordt tot geleerde van het jaar uitgeroepen en gaat in Alaska zijn prijs in ontvangst gaan nemen.Bij aankomst wordt hij echter ontvoerd. Een Eskimostam doet een beroep op hem om het geheim van de glanzende gletsjer op te lossen. Een van de meisjes van de stam is verdwenen en onze vrienden moeten haar proberen terug te vinden. De gletsjer blijkt bewoond te worden door een groep oermensen die Lambik gevangen nemen en willen vermoorden.

De stralende staf (2009)
Geen beter album dan dit Sinterklaas-verhaal om op te nemen in deze feestspecial. Zeker met het oog op de nakende feestdag van deze heilige man.De crisis laat zich voelen en Lambik stuurt een wel erg uitgebreid verlanglijstje naar de Sint. Als onze vrienden de stoomboot gaan opwachten blijkt er wat goed mis te zitten. Behalve Sinterklaas en de kapitein, die beide buiten westen zijn, blijkt er niemand op het schip aanwezig. Een geheimzinnige groepering met duistere plannen zit hierachter.

Zoals u merkt, beslaan de 4 albums een heel ruime periode in de avonturen van onze vrienden. Geen van de verhalen doet echter gedateerd aan en de samenstellers hebben dus goede keuzes gemaakt. Dat het verhaal “De stralende staf” is toegevoegd zo net voor het grote feest van de heilige man met de rode mijter, is natuurlijk slim. Zelf kende ik dit verhaal nog niet en ik was toch behoorlijk gecharmeerd. Met de andere verhalen was het een leuk weerzien!

Het aantal bladzijden met spelletjes is eerder beperkt, maar ze zijn wel heel divers van aard. Ook enkele knutsel- en kook-opdrachten ontbreken niet. Voor die toevoegingen moet je het album niet aanschaffen, maar ‘t zijn wel leuke extraatjes!

Besluit: voor een schamele €7,95 (adviesprijs) haal je 4 volledige verhalen van Suske en Wiske in huis, bovendien aangevuld met heel wat leuke, aan het thema van de strip aangepaste, spelletjes. Een aanrader (ook als je reeds over 1 of 2 van de albums zou beschikken).

TIP: Via de officiële Facebook-pagina van Suske en Wiske is dit boek te winnen. Het enige wat je moet doen is de leukste titel met het woord ‘vakantie’ of ‘feest’ verzinnen. Lees hier meer: https://www.facebook.com/suskeenwiskeDit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.